DOLAR 32,5597 0.17%
EURO 35,0473 0.02%
ALTIN 2.436,350,56
BITCOIN 21081821,12%
Kayseri
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ebelere Yeni Sorumluluk

Ebelere Yeni Sorumluluk

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarında ebeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Koca açıklamalarında tercihe bağlı sezaryen söz konusu ise, bize göre SGK'nın bunu ödememesi gerektiğini ifade etti.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:34
Ebelere Yeni Sorumluluk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anne adaylarının doğum ve ağrı korkusu, sezaryen taleplerini arttırırken bu bağlamda Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bi çalışma başlatıldı. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından obezite ameliyatlarında olduğu gibi sezaryende de denetim mekanizması oluşturulacak. Bu konu hakkında da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı. 

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARI

Türkiye Gazetesinden Damla Peker'in aktardıklarına göre Bakan Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Sezaryen, anne ve bebek için problem olduğunu gördüğümüz anda devreye girmesi gereken bir müdahaledir. Hem anne hem bebek açısından keyfi bir işlem olmamalı. Bugünkü durumda sorumluluk tamamen hekimlerin üzerinde gözüküyor.

Biz diyoruz ki ebe de bu süreçte aktif olmalı, bu sorumluluğu paylaşmalıdır. Yani her gebenin bir ebesi olmalı. Eğer tercihe bağlı sezaryen söz konusu ise, bize göre SGK bunu ödememeli. Bununla ilgili ilerleyen dönemlerde bir düzenleme yapılabilir. Bizim bu noktada Sağlık Bakanlığı olarak ebenin sorumluluğunu düzenleyen bir uygulamaya geçmemiz gerekir”

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kamuda sezaryen doğumun yüzde 41, özelde ise yüzde 71'e çıktığını ifade etti.  

KamuPersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.