DOLAR 32,3462 -0.06%
EURO 34,8666 0.17%
ALTIN 2.386,22-0,43
BITCOIN 19979704,58%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

DOĞAL GAZ FATURASINI DEVLETİN ÖDEMESİ İÇİN ÇAĞRI YAPILDI!

İşsizler, düşük gelirliler ve asgari ücretlilerin doğal gaz faturasını devletin ödemesi için çağrı yapıldı!

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye'de corona virüs salgını sürecinin ardından işsiz kalan ve iş bulamayanların yanı sıra düşük gelirliler, asgari ücretliler kış mevsimlerinin gelmesiyle birlikte kara karar artacak olan doğal gaz faturalarını düşünmeye başladı. Doğal gaz faturalarını ödeyemeyecek durumda olanlar için Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar devletin ödemesi için çağrı yaptı.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar devletin doğal gaz faturalarını ödemesi için çağrı yaptı. 

DOĞAL GAZ FATURALARINI DEVLET ÖDEMESİ İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

Corona virüs salgını sürecinden dolayı işsiz kalanlar ve iş arayanlar kara kara doğal gaz faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünürken gelen çağrı ile mutlu oldu.

ARTIK BİR MECBURİYET HALİNE GELDİ

Düşük gelirli ve asgari ücret maaşı ile geçinenleri de kapsayacak destek ile vatandaşlar kış mevisiminde rahat bir nefes alabileceğini dile getiren Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, “Bu pandemi koşullarında, bu işsizlikle ısınma yardımı yapılması artık bir mecburiyet haline geldi” dedi.

ASGARİ ÜCRETLİLER VE DÜŞÜK GELİRLİLER ISINMA YARDIMI YAPILSIN

Öte yandan Çakar, “Aylık doğalgaz faturalarının 500 TL'leri bulabileceği, ısınma giderinin asgari ücretliler ve işsizler açısından büyük bir sorun haline geleceği bu dönemde, vatandaş kombiyi açmak ya da açmamak arasında bırakılamaz. Düşük gelirlilerin, asgari ücretlilerin ve işsizlerin yakıt giderleri 5 ay boyunca devlet tarafından karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.