DOLAR 32,5262 0.26%
EURO 34,8771 0.34%
ALTIN 2.444,760,28
BITCOIN 20704340,83%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
DEVELİ DE TOKİ İHTİYACI VAR

DEVELİ DE TOKİ İHTİYACI VAR

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç "Orta ve dar gelirli ailelerin Develi'de ev sahibi olması neredeyse imkansızlaştı, bu yüzden aileler TOKİ konutlarının yapılmasını bekliyor, Develi Belediyesi 3. etap TOKİ çalışmalarına başlamak neyi bekliyor?" diyerek eleştirilerde bulundu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 11:06
DEVELİ DE TOKİ İHTİYACI VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç açıklamasında “Develi’de 400 binden başlayan daire fiyatları 1 milyona kadar ulaştı, bu şartlarda dar ve orta gelirli ailelerin Develi’de ev sahibi olması neredeyse imkansızlaştı. Organizesi ve iş sahası çok olmamasına rağmen kira fiyatları çok TOKİ
hak sahiplerine konutlar; Satış fiyatının %10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile sabit taksit ile ev sahibi olma imkânı sunuyor. Daha öncede söylemiştim yükselen kira ve daire fiyatlarının önüne geçmek en azından dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için TOKİ çalışması yapılabilir,
Dar ve orta gelirli ailelerin TOKİ’den başka ev sahibi olma umudu kalmamış, insanlar sürekli bizi arayarak toki çalışmasının ne zaman başlayacağını soruyor, bende sormadan edemiyorum Develi Belediyesi 3.etap TOKİ çalışması için neyi bekliyor?
Belediye her platformda halkının menfaatini düşünmek zorunda, üç beş mütahitin menfatini değil, Develi halkı belediyeye kendine hizmet etmesi için oy verdi, üç beş zengine hizmet etmesi için değil. Her gün zamların geldiği ve ülke olarak ekonomik sıkıntılardan geçtiğimiz şu günlerde Develi Belediyesi Develi halkının bu zor zamanları kolay atlatabilmesi için elini taşın altına koymalı, gerekli çalışmalara başlamalı seferberlik ilan etmelidir, bu çalışmalardan bir tanesi de TOKİ dir” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.