DOLAR 32,2208 -0.08%
EURO 34,7275 -0.23%
ALTIN 2.453,170,86
BITCOIN 20307282,48%
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

16:59

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
‘Deprem vergileri nereye gidiyor?’ tartışmasında Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt!

‘Deprem vergileri nereye gidiyor?’ tartışmasında Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Meclis'te konuşma yaptı. Elazığ depremi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu hükümete hesap sormuştu. ''82 milyondan toplanan 34 milyar dolar nereye harcandı?'' sorusuna Erdoğan'dan yanıt geldi. "Bu adamın doğru söylediği bir şey yok. Yalanlar zincirine yeni bir yalan ilave ediyor.'' diyerek sert tepki gösterdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:00
‘Deprem vergileri nereye gidiyor?’ tartışmasında Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,dün partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Gündeminde Elazığ depremi olan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a ''“Depreme dayanıklı evler yapılsın diye 34 milyar dolar vergi verildi, bugün deprem oluyor insanlar ölüyor. 82 milyondan toplanan 34 milyar dolar nereye harcandı?'' sorusunu sorarak tartışmanın fitilini ateşledi. Erdoğan'dan ise cevap gecikmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal ziyareti dönüşünde soruları cevapladı. Kılıçdaroğlu'nun sorusuna yanıt veren Erdoğan ise sert konuştu: “Bu adamın doğru söylediği bir şey yok. Yalanlar zincirine yeni bir yalan ilave ediyor. Ben şu anda Sivrice depremine CHP'li belediye ne kadar yardım yapmış bunun üzerinde duracak değilim. Ben sadece şunu söyleyeyim. Soruyorlar şimdi. Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım döneminde bir para hangi amaç için toplanmışsa bugüne kadar o gaye için harcanmıştır. Onun dışında bir yere biz bu tür paraları harcama diye bir tavrın içinde olmadık, olmayız” ifadelerini kullandı.

 

kamupersoneli.net

“BİR PARA HANGİ AMAÇ İÇİN TOPLANMIŞSA BUGÜNE KADAR O GAYE İÇİN HARCANMIŞTIR”

Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: ''Devletin tavrı son 17 yılda birçok depremde milletle dayanışma içinde. Muhalefet ise deprem üzerinden siyaset yapıyor. Millet ittifakının bileşenleri de medyasıyla STK'larıyla başka bir algı oluşturuyor. Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu “Deprem vergileri nereye harcandı?” dedi. Bu tavrı sormak isterim. İkinci olarak devletin 1999 öncesi tavrıyla bugünkü tavrını değerlendirebilir misiniz?” sorusuna verdiği yanıt şu şekilde: “Bu adamın doğru söylediği bir şey yok. Yalanlar zincirine yeni bir yalan ilave ediyor. Ben şu anda Sivrice depremine CHP'li belediye ne kadar yardım yapmış bunun üzerinde duracak değilim. Ben sadece şunu söyleyeyim. Bütün il, ilçe, belediyelerde, mahallelerde, Allah'a hamdolsun, bir tarafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere, bütün bakan arkadaşlarım ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Fuat Bey, öbür tarafta (AK Parti) Genel Başkan Vekili olarak Numan Bey, tüm vekiller, kadın kollarımız bölgede seferber oldu, çalıştılar ve aç açık bırakmamak için ne gerekiyorsa yaptılar.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.