DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20601033,48%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Tabii ben şu an itibariyle Bakanımızın açıklamasını bizzat kendisinden dinlemiş değilim fakat süreç ne getirir ne götürür tam göremiyoruz. Temenni ediyoruz ki mayıs haziran gibi bu iş tamamlansın,bitsin ve yaz mevsimine çok daha huzurlu şekilde girmiş olalım.

AŞI AÇIKLAMASI

Çin'den aldığımız aşılar dışında, bizim Çin'le yaptığımız ilk anlaşma 100 milyon faz aşıydı. 

1 milyon 400 bin Almanya'dan Biontech aşısı da elimize ulaştı. Tamamı 10 milyon itibariyle elimize ulaşacak.

Rusya ile görüşmelerimiz devam ediyor. Aşıyı bu süreç içerisinde insanımız için en tesirli kaynak olarak görüyoruz. İlaç çalışmaları da yerli olarak devam ediyor. 

GÜNEY KIBRIS'TA CAMİYE SALDIRI

Maalesef Rumlar bu tür şeyleri her zaman yapıyorlar ve Avrupa Birliği'ndeki zirve döneminde bunun yapılması tahrikten başka bir şey değildir. Dışişleri Bakanlığımız konu ile ilgili gerekli girişimlerde bulunmuş vaziyette.

'İRTİCAİ FAALİYET' İDDİALARI

Muhalefetin bu tür eleştirilerine alışığız. İrticai faaliyet ayrı bir olay, bu bir yönetmeliktir. Bakanlık veya bakanlıklarımız bu tür yönetmelikleri zaman zaman ülkemizin veya ordumuzun huzuru için yaparlar. Bu da bu vesileyle atılmış bir adımdır, alınmış bir karardır.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI

Meclis'in alacağı bir karar değildir. Muhalefet bu işleri bilmiyor. Bilse zaten böyle bir ifadeyi de lafı da yapmazlar. Burada Cumhurbaşkanlığı'nın attığı adım tamamen yasaldır ve bu attığı adımla da yoluna devam edecektir.

 Uluslararası anlaşmaların altında mıdır üstünde mi bunları konuşmak havayı bulandırmaktan başka bir şey değildir. 3 ay sonra bununla ilgili kararını onlar da açıklayacaktır. Bizler de buradan çıkmış olacağız. Bu bizimle alakalı değil, biz kararımızı verdik. Gireriz ve girdiğimiz gibi de çıkarız. Kimse ne önünü ne arkasını karıştırmasın. Bu iş de böylece bitmiştir.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.