DOLAR 32,3831 -0.12%
EURO 34,7058 -0.3%
ALTIN 2.400,14-1,41
BITCOIN 1983837-1,87%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

ÇİFTÇİ KARARINI VERDİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara Polatlı Avşar Köyü’nde düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı’nda çiftçiler ile buluştu. Kurultaya katılan çiftçiler sorunlarını anlattı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise çözümleri sıraladı. Perinçek, “Çiftçilerin meclisini, halkın meclisini, tüccarlarıni sanayicilerin, üretenlerin meclisini kuracağız. Buradan karar veriyoruz . Biz size güveniyoruz, siz de bize güvenin. Çareyi beraber üreteceğiz.”dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 00:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurultaya; Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Vatan Partisi Myk Üyesi Şule Perinçek, Vatan Partisi Dayanışma Bürosu Başkanı Ayşe Gürkan, Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz ve Vatan Partisi Polatlı İlçe Başkanı Abdulkadir Uludağ da katıldı. Konuşmaların ardından Vatan Partisi’ne üye olanlara rozetlerini Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek takdim etti.

“HERKES DUYSUN: ÇİFTÇİ AYAĞA KALKIYOR”

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Avşar köyünde düzenlenen kurultayda konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Herkes duysun: Çiftçi ayağa kalkıyor” dedi. Perinçek şöyle devam etti:“Memleketin efendisi ayağa kalkıyor, bütün dünyaya ilan ediyoruz buradan. Bütün dünya duysun. Böyle fedakar ve çalışkan çiftçisi olduğu için bu milletin sırtı yere gelmez.”

Kurultayda yaptığı konuşmasında Türkiye’nin üretim yolunu bulacağını söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Türkiye’nin daha fazla üretmekten, elindeki tarım arazilerini, imkanlarını, suyunu, çiftçisini, emeğini, alın terini değerlendirmekten, sanayide, ticarette daha çok üretmekten başka çaresi yok. Türkiye daha çok üretecek ki, daha çok paylaşabilelim, zenginleşelim, geçim dertlerimizi kaldıralım. Çocuklarımız okusun, elektrik borçlarımızı ödeyebilelim. Mazotu ucuz alalım, tohumu ucuz alalım, gübreyi ucuz alalım. Üretmenin neticesi bunlar. Bu da hükümetin kararlarından geçiyor. O Üretme yolunda da çiftçi, ağırlığını ortaya koyacak.”dedi.

“SINIRLARI YALNIZ MEHMETÇİK KORUMAZ GÜMRÜKLER DE KORUR”

Perinçek, “Dışa açtılar Türkiye’yi. 1980 öncesinde uygulanan ekonomi değişti. Dediler ki, “Biz kapıları, bacaları açıyoruz.” Dışarıdan buğday, saman, et ve besi girdi. Bu en sonunda Türkiye ekonomisine öyle bir darbe indirdi ki buraya geldi. Şimdi Türkiye tekrardan kendi sınırlarını koruyacak. Sınırları yalnız Mehmetçik korumaz, gümrükler korur. Gümrüklerle kendi işçini, çiftçini, sanayicini koruyacaksın ve tarımı destekleyeceksin. Hatırlayın, bu program nasıl başladı; Çiftçiye çok fazla destek veriyorsunuz bu yüzden çiftçi bu milletin sırtında kambur dediler. Bu bir programdı. Amerika’nın, Batı’nın dayattığı bir programdı. Bu program milli program değil.”ifadelerini kullandı.

“BU MİLLETİN GERÇEK EFENDİSİ ÜRETENLERDİR”

Çiftçiyi destekleyecek olan programın, milli program olduğuna dikkat çeken Perinçek, “Üretime yönelik program, üreten program milli programdır. Biz onu savunuyoruz. Hep beraber onu savunacağız ama üretebilmek için devlet, ucuz tohum verecek, ucuz gübre verecek. Faizsiz kredi verecek, ucuz elektrik, ucuz mazot verecek yani üretmek için gerekli girdileri devlet ucuz olarak sağlayacak. Bu bir devlet kararı, bir devlet politikasıdır.”dedi.

Atatürk’ün “Bu milletin efendisi çiftçidir” sözlerini hatırlatan Perinçek, “Bunu bir kez daha tekrar ediyoruz. Bu milletin gerçek efendisi üretenlerdir, çiftçilerdir, emekçilerdir, işçilerdir. Onlar efendi olduğu zaman Türkiye’nin sorunları çözülür. Üretici baş tacı olursa Türkiye’nin sorunları çözülür.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.