DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21549041,93%
Kayseri
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çakmak AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın elindedir

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı: Ormanları yakan çakmak AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın elindedir

ABONE OL
Eylül 25, 2022 02:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, dün akşam (30 Temmuz 2021 Cuma) Ulusal Kanal’da Gülşah Ekinci’nin sunduğu Haber Artı programına bağlanarak orman yangınlarını değerlendirdi. Orman yangınlarının arkasında açıkça PKK/HDP’nin olduğunu ifade eden Bursalı, ‘Ormanları yakan çakmak AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın elindedir’ dedi.

Orman yangınlarına dair bütün olguların PKK’yı işaret ettiğini söyleyen Bursalı, “Ciddi bir sabotaj var. Yangınların çıkış şekli, yönlendirilme şekli, hepsi hesaplı, kitaplı. Hava koşulları, yerleşim mekanlarının hesaplanması. Zaten bu hepimizin bildiği bir PKK yöntemi. Geçtiğimiz yıl hatırlarsanız Hatay’da da yangınlar çıkartmışlardı. PKK’nın sözde liderlerinin ‘silahınız kalmadığında kibrite ve çakmağa sarılın’ açıklamaları. Demek ki silahları kalmadı. ABD’nin verdiği binlerce tır silahla teslim alamadıkları Türkiye’yi kibritle, çakmakla yakamazlar.”ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK’nın militanlarının ve insan kaynaklarının tükendiğini ifade eden Bursalı, “çılgınca, çaresizce eylemlere girişiyorlar” dedi.

TSK’nın başarılı operasyonlarıyla, Diyarbakır annelerinin kararlı mücadelesiyle PKK’nın bitme noktasına geldiğini ifade eden Bursalı, “PKK bitmektedir, son çılgın eylemlerini yapmaktadır. Bunlarla da en ufak bir sonuç alamayacaktır. Öyle bir kabiliyetleri ve yetenekleri kalmamıştır.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli