DOLAR 32,3713 0.18%
EURO 35,0107 0.38%
ALTIN 2.398,420,24
BITCOIN %
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİYE TOHUM DESTEĞİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİYE TOHUM DESTEĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda, endüstri ve ticaret merkezi Kayseri’yi tarım ve hayvancılık alanında daha iyi noktalara taşımak amacıyla çiftçilere desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda çiftçiye dağıtılan ve ekimi yapılan nohut ve aspir tohumları çiçek açmaya başladı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:36
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİYE TOHUM DESTEĞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaşımdan sağlığa, kültür sanattan eğitime, turizmden spora birçok alanda özgün ve dikkat çeken projelerle kadim kent Kayseri’yi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında tarım ve hayvancılık alanında da örnek projelere imza attı.

Büyükşehir Belediyesi besicilere sağladığı desteklerin yanı sıra çiftçilere de dağıttığı tohumlarla destek verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde projeyi yürüten Büyükşehir, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı marifetiyle 2022 yılının ilk çeyreğinde çiftçilere yaklaşık 3 bin ton tohum dağıttı. 3 ay içerisinde dağıtımı yapılan yem bitkisi, yazlık buğday, aspir tohumu, nohut tohumu, korunga tohumu ve kuraklığa dayanıklı ekmeklik buğday tohumu olmak üzere, 193 bin 843 dekar alana ekim yapılacak olan yaklaşık 3 bin ton tohumun toplam maliyeti 25 milyon 395 bin TL oldu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.