DOLAR 32,4862 0.08%
EURO 34,9160 0.37%
ALTIN 2.438,470,01
BITCOIN 2029079-2,16%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BÜYÜKKILIÇ, TURKOVAC’IN MUCİDİNİN İSMİNİ TAŞIYACAK YOLU İNCELEDİ

BÜYÜKKILIÇ, TURKOVAC’IN MUCİDİNİN İSMİNİ TAŞIYACAK YOLU İNCELEDİ

ABONE OL
Kasım 3, 2022 12:41
BÜYÜKKILIÇ, TURKOVAC’IN MUCİDİNİN İSMİNİ TAŞIYACAK YOLU İNCELEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Turkovac’ın mucidi bilim insanı Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin isminin verildiği Zümrüt Mahallesi-Havalimanı bağlantı yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından, Zümrüt Mahallesi Akmescit Bulvarı yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Bulvarı’nı Havaalanına bağlayacak olan ana arter niteliğinde olan ve yerli, milli aşı Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin ismini taşıyacak yolda incelemelerde bulundu.

İnceleme esnasında Başkan Büyükkılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal’dan proje üzerinde detaylı bilgi aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, bu çalışmanın Turkovac’ın mucidi bilim insanı Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’ye vefa örneği olacağını belirterek, “Prof. Dr. Aykut Özdarendeli hocamızın kulaklarını çınlatarak sözlerime başlamak istiyorum. Hatırlanacağı üzere bu ana arterimize meclisimizden aldığımız karar ile hocamızın ismini vermiş bulunuyoruz. Covid 19 sürecinde yerli ve milli aşımızı üreten hocamız, bilim adamımızdır. Kendisine dua ediyor, sevgiyle, saygıyla anıyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.