DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2043200-1,01%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Azerbaycan Kardeşlik Parkı ve İsa Pınarı açıldı, Şuşa Kültür Evi’nin temeli atıldı

Azerbaycan Kardeşlik Parkı ve İsa Pınarı açıldı, Şuşa Kültür Evi’nin temeli atıldı

ABONE OL
Kasım 3, 2022 10:24
Azerbaycan Kardeşlik Parkı ve İsa Pınarı açıldı, Şuşa Kültür Evi’nin temeli atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA) – Talas Belediyesi tarafından yapılan Azerbaycan Kardeşlik Parkı ve İsa Pınarı’nın açılışı yapılırken aynı törende Şuşa Azerbaycan Kültür Evi’nin de temeli atıldı.

Azerbaycan Kardeşlik Parkı ve İsa Pınarı açılışı ile Şuşa Azerbaycan Kültür Evi temel atması için düzenlenen törene, Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Azerbeycan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Necibe Nesibova, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ERÜ Rektörü Fatih Altun, Türkiye Azerbeycan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Fahri Başkanı Recep Gambarov, İl Kültür Müdürü Şükrü Dursun ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, “Biz ezelden kardeşiz. Biz dedelerimizin, dedelerimizin dedelerinin koymuş olduğu bu mirası güzel günlere yetiştirmek için varız. Dünyada Çanakkale savaşından sonra, Azerbaycan, dünyada tek olarak kendi topraklarını geri kazanmış oldu. 4,5 yılda Ermenilerin almış oldukları toprak sanki, Allah’ın bir lütfuydu. 8 Mayıs’ta verilen Şuşa 8 Kasım’da geri alındı. Karabağ toprakları ise 44 günde alındı. Tarihin hiçbir zamanında Türkiye Azerbaycan arasındaki ilişki bu kadar samimi, bu kadar içten, bu kadar muhabbetle olmadı. Bunun iki mimarı var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’dir. Allah Türkün birliğini hiç bozmasın, bayraklarımızı hep zirvelere kaldırsın. Biz ezelden kardeş olmuşuz ve kardeş olarak yürüyeceğiz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.