DOLAR 32,3452 -0.09%
EURO 34,9221 0.32%
ALTIN 2.373,56-0,95
BITCOIN 19958675,82%
Kayseri
15°

PARÇALI BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Başkan Coşkun, “Aklınız mı yok, paranız mı çok?”

Başkan Coşkun, “Aklınız mı yok, paranız mı çok?”

ABONE OL
Ağustos 24, 2023 10:32
Başkan Coşkun, “Aklınız mı yok, paranız mı çok?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, belediyeler tarafından düzenlenen festivallerin vatandaşın dikkatini dağıtmak için yapıldığını iddia ederek, “Biz buradan belediyelere uyarılarda bulunmak istiyoruz çünkü vatandaşımızın bugünkü gündemi asla festivaller değil. Vatandaşımızın gündemi MTV’si, ÖTV’si, KDV’si, dolayısıyla bugün gelen zamlardır. Bunun dışındaki festivaller sadece dikkat dağıtmak amaçlı oluyor. Hani şehrimizde de bir söz var ya ‘aklınız mı yok, paranız mı çok’ diye. Şimdi belediyelerimiz bu doğrultuda bir çalışma yapıyorlar” dedi.
Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, belediyeler tarafından düzenlenen festivallerin bu dönemde önem arz etmediği ve organizasyonlara yapılan harcamaların toplu taşımada indirim, kent ekmek büfelerinin arttırılması için kullanılması gerektiğini söyledi. Başkan Coşkun, “Sadece Kayseri’mizde değil Türkiye’nin birçok bölgesinde şu anda festivaller yapıldığını görüyoruz. Kayseri’mizde de aynı şekilde bol sanatçılı, bol şatafatlı konserlerin, festivallerin düzenlendiğini görüyoruz. Daha önceki yıllarda düzenlenen bazı festivallerimizin dışında bu yıl yerel seçimlerden kaynaklı mı? Bilmiyoruz. Yine bu tarz festivalleri görüyoruz. Biz buradan belediyelere uyarılarda bulunmak istiyoruz çünkü vatandaşımızın bugünkü gündemi asla festivaller değil. Vatandaşımızın gündemi MTV’si, ÖTV’si, KDV’si, dolayısıyla bugün gelen zamlardır. Bunun dışındaki festivaller sadece dikkat dağıtmak amaçlı oluyor. Eski Roma döneminden belki hatırlarsınız o dönemlerde vatandaşın dikkatini dağıtmak için böyle festivaller düzenlenir. Gladyatörler savaştırılırdı. Şimdi ülkemizde de özellikle de son dönemde şehrimizde de bu festivallerin çoğalmasını biz buna bağlıyoruz. Vatandaşın ana gündemden koparılarak dikkatinin dağıtılması ekonomik sorunların sıkıntıların konuşulmaması olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
‘ARTIK BU TARZ İSRAFA VARAN HARCAMALARI BİR AN ÖNCE DURDURMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ’
Başkan Coşkun belediyelere çağrıda bulunarak, “Hani şehrimizde de bir söz var ya ‘aklınız mı yok, paranız mı çok’ diye. Şimdi belediyelerimiz bu doğrultuda bir çalışma yapıyorlar. Biz buradan belediyelerimize sesleniyoruz. Artık bu tarz israfa varan harcamaları bir an önce durdurmalarını tavsiye ediyoruz ve şunu da açık bir şekilde ifade ediyoruz. Belediyelerimiz eğer bu paraları bir yere harcamak istiyorlarsa gelin hep birlikte toplu taşımada indirime gidelim. Su fiyatlarında indirime gidelim. Bununla birlikte ucuz ekmek alabilmek için kent ekmeğin yerlerini artırıp, fiyatlarını düşürebiliriz. Bununla ilgili çalışmalar yapılabilir. Belediyelerimizin festivallerden ziyade vatandaşın derdine yönelik çalışma yapması gerekirken bu tarz festivallerde harcama yapmalarını doğru bulmuyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.