DOLAR 32,3886 -0.29%
EURO 34,7807 -0.12%
ALTIN 2.405,69-0,69
BITCOIN 18664640,31%
Kayseri
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bakan Albayrak’tan KDV açıklaması

Bakan Albayrak’tan KDV açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeler hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada, "Nisan, Mayıs ve Haziran’da muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6’şar ay öteliyoruz. Bu aylarda verilmesi gereken Muhtasar ve KDV beyannameleri de verilmeyecek. Bu beyannameleri 27 Temmuz’a erteliyoruz." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:54
Bakan Albayrak’tan KDV açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye'de corona virüsü vaka sayısının yükselmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan yeni açıklama geldi.

BAKAN ALBAYRAK DUYURDU: GENEL TEBLİĞ HAZIRLANDI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada, “Koronavirüs (COVID-19) salgınının neden olduğu ekonomik tahribata karşı devreye aldığımız Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında vergi süreçleri bakımından mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için bir Genel Tebliğ hazırladık. Tebliğ ile mücbir sebep hali kapsamındaki sektörleri ve altında yer alan iş kollarını belirledik.” dedi.

MÜCBİR SEBEĞ HALİ KAPSAMINA ALINDI

Ayrıca Bakan Albayrak, “Sektörlerin dışında, ticari, zirai kazanç sahibi veya serbest meslek erbabı olan TÜM GELİR VERGİSİ MÜKELLEFİ vatandaşlarımızı da (1,9 milyon kişi) mücbir sebep hali kapsamına aldık.” ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak açıklamaları şöyle:

Tebliğ ile belirlenen sektörler için;

Nisan, Mayıs ve Haziran’da muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6’şar ay öteliyoruz. 

Bu aylarda verilmesi gereken Muhtasar ve KDV beyannameleri de verilmeyecek. 

Bu beyannameleri 27 Temmuz’a erteliyoruz.

Diğer taraftan İçişleri Bakanlığı genelgesi sonrası, 65 yaşın üzerinde olması ya da kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefi vatandaşlarımızın beyanname ve ödemeleri yasağın sonuna kadar ertelenmiştir.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.