DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046208-2,46%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Emeklilere Bakan Selçuk’tan müjdeyi!

Emeklilere Bakan Selçuk’tan müjdeyi!

Emekli maaşı alanlar merakla emekli maaşı ikramiyelerinin ne zaman yatacağını araştırırken emekli maaşı ikramiyeleri ile ilgili müjde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk emekli maaşı ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? diye merak eden emeklilere Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenecek bin lira ikramiyenin nisan ayında verileceğini açıkladı. Emekli maaşı ikramiyesi hakkında sorulan sorularda böylelikle cevap bulmuş oldu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:51
Emeklilere Bakan Selçuk’tan müjdeyi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli maaşı alanlar yılda iki defa her bayram öncesi devlet tarafından ek ödeme şeklinde emekli maaşı ikramiyesi almaya başladı.

EMEKLİ MAAŞI İKRAMİYELESİ NE ZAMAN YATACAK?

2020 Emekli maaşı ikramiyesi ne zaman yatırılacak? diye merak eden emekliler için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı.

EMEKLİ MAAŞI İKRAMİYELERİNDE MÜJDELİ HABER BAKAN SELÇUK'TAN GELDİ

 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada emekli maaşı alan emeklileri sevindirerek, “Bu konuda önümüzdeki Ramazan Bayramı ile ilgili müjde niteliğinde bir karar aldık. Emeklilerimize, Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenmesi gereken bin liralık bayram ikramiyelerini nisan ayında vereceğiz.” dedi.

Ayrıca Bakan Selçuk'un açıklamaları şöyle:

Hem işverene hem de çalışana destek olmak için Kısa Çalışma Ödeneği'ni ve telafi çalışmasını devreye soktuklarını anlatan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk “Kısa Çalışma Ödeneği, işin belli periyotlarda durdurulması veya yavaşlatılması durumunda devreye giren bir ödeneğimiz ve biz bunun bütün sektörlere daha fazla fayda sağlaması için belirli şartlarında esneklikler sağlayacağız. Süre, bunlardan birisi. Onu biraz daha esnetmek için düzenleme yakın zamanda geçecek. Geniş kapsamda ve çoğu işverenimiz bundan faydalanıyor olacak. Telafi çalışma süresini 2 aydan 4 aya çıkardık. O zaman zarfında işçimiz daha az çalışarak, sonraki iki ay boyunca bunu telafi edecek. Şartları tutan özel kreş ve gündüz bakım evleri, kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecek. İşverenlerimizi de velilerimizi de bu süreçte mağdur etmeyeceğiz” dedi.

650 BİN EMEKLİYE 1.500 TL AYARI

Bakan Selçuk, nisan ayından itibaren en düşük emekli maaşının 1.000 liradan 1.500'e çıkacağını da hatırlattı. Yapılacak iyileştirmeden yaklaşık 650 bin kişi yararlanacak. Bu kapsamdaki her bir emekli için aradaki fark hazineden karşılanacak. Söz konusu emekliler, normal emekli aylıkları 1.500 liraya ulaşıncaya kadar, altı ayda bir yapılan artışlardan yararlanamayacak. Mesela maaşı 1.250 TL olan bir emeklinin aylığı, 1.500 TL'ye tamamlanacak. Sonraki süreçte gelen yüzde 20 zam, bu kişiye yansıtılmayacak.

 

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.