DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Reklam Yasağı Avukatları Zorluyor

Reklam Yasağı Avukatları Zorluyor

ABONE OL
Ekim 30, 2023 17:10
Reklam Yasağı Avukatları Zorluyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Reklam yasağına ilişkin genel düzenleme Avukatlık Kanunu’nun 55. maddesinde düzenlenmiştir. İlgili düzenleme; “Avukatların iş elde etmek için reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kâğıtlarında avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.” şeklindedir. Maddeye göre, avukatların direkt reklam yapmaları değil “reklam sayılabilecek her türlü hareket ve teşebbüste bulunmaları” yasaklanmıştır.
Avukat İsmail Furkan Altan kanun maddesinde yer alan reklam yasağına ilişkin itiraz ettiklerini açıkladı.
Avukatlık mesleğini icra ederken reklam yasağının engel teşkil ettiğini ifade eden Altan, “reklam yasağına baş kaldırıyorum” dedi. Avukat İsmail Furkan Altan açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Merhaba. Ben avukat İsmail Furkan Altan. Eminim bu mecrada daha önce hiç avukat reklamı görmedin. Çünkü yasal mevzuat avukatların reklam yapmasını yasaklamıştır. Peki neden? Çünkü pastanın neredeyse tamamında hak iddia eden büyükler, sizin kendileriyle rekabet etmenizi istemezler. Çünkü onlar, asgari yaşam standardı altında çalıştırdıkları meslektaşlarımıza işlerini yaptırırken, her işi kendi yapmadan içi rahat etmeyenlerle rekabet edemeyeceklerini bilirler. Bu yüzden parlamamızı, öne çıkmamızı istemezler. Halbuki avukatlık bir serbest meslek değil midir? Serbest meslek ve ticari kaygılar bireyi gelir kapısı aramaya ve sektöründekilerle rekabet kurmaya zorlar. Bu sebeple herkes bir şekilde bu yasağı delmeye çalışır. Sosyal medyada halkı bilgilendirme videoları çeken, basın açıklamaları yapan, haberlere konu olan avukatların birçoğunun amacı reklam yasağını esnetmektir. Hem meslektaşları halka erişim konusunda rahat bırakırsalar belki de çok daha yaratıcı reklamlar, zeka ürünü işler görürürüz. Yoksa zaten kim adının böyle ucube broşürlerde anılmasını ister ki? Reklam yasağı anayasaya aykırıdır. İşte tam bu yüzden başkaldırıyorum.”dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.