DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Kayseri
11°

HAFİF YAĞMUR

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

ADNAN KENANOĞLU:HANİ UÇUYORDUK

Melikgazi Belediyesi İyi Parti Grup Başkan Vekili Adnan Kenanoğlu'ndan Ekonomik Eleştiri. Doların Düşmesine Rağmen Fiyatlar Neden Düşmüyor, Hani Uçuyorduk!

ABONE OL
Eylül 24, 2022 17:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle ekonomi ve esnafların sorunlar üzerine açıklamalar yapan İyi Partili Adnan Kenanoğlu, yine ekonomi üzerine açıklamlarda bulundu. Kenanoğlu yapmış olduğu açıklamada doların düşmesine rağmen fiyatlarda düşme söz konusu değil ”Hani uçuyorduk, hammadde fiyatlarında sürekli artış söz konusu” şeklinde konuştu. Kenanoğlu ”Ne zamanki gerçek anlamda üretim söz konusu olursa o zaman fiyatlarda düşmeye başlayacaktır.” dedi.

Yapmış olduğu açıklamalarda Kenanoğlu şu ifadelere yer verdi.

HANİ UÇUYORDUK

Bir dönem 8 TL’yi aşan dolar, şimdilerde 7 lira seviyelerinde hatta biraz daha düşmesi beklenmektedir. Bu düşüşle beraber fiyatların neden inmediğini sorguluyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum gibi sebeplerle dolarda çok ciddi yükselişler yaşanmıştı. Bu durumun ardından özellikle hammaddesi ithal edilen ya da direkt olarak yurtdışından alınan ürünlerin fiyatlarında çok ciddi artışlar gördük.

YEM HAMMADDELERİNDEKİ ARTIŞ

Hayvancılığın en önemli maliyetlerinden olan yem dolardaki artış nedeniyle birkaç farklı sebep etkili oldu. Buğday tonu 200 dolardan 300 dolara, mısırın 180 dolardan 265 dolara, arpanın 175 dolardan 260 dolara çıktı. Yemlik yağların fiyatı 700 dolardan 1200 dolara kadar çıktı. Hem dolar bazında hem de fiyatlar artış yaşandı. Arpa fiyatı 1275 TL’den 1750 TL’ye yükseldi. Mısırın ton fiyatı 1350 TL açıklanmıştı, şimdi 1950 TL seviyelerinde. Buğday 1400 TL’ydi şimdi 1900 TL. Ayçiçek, pamuk küspelerinden fiyat artışı 2 kat oldu.

HAMMADDE FİYATLARINDA KONTROLSÜZ BİR ARTIŞ VAR

Yangının büyüğü hammadde fiyatlarında. Hammadde fiyatlarında kontrolsüz bir artış var. Çin ve Hindistan mal almaya devam ediyor. Çin’in özellikle hububat ve yağlı tohum talebi devam ediyor.

Sütten ayçiçek yağına kadar vatandaşın sofrasına gelen neredeyse her ürün ambalajlı. Ambalaj hammaddesi genelde yurt dışından ithal ediliyor. Ne zamanki gerçek anlamda üretim söz konusu olursa o zaman fiyatlarda düşmeye başlayacaktır. Bu nedenle her zaman ifade ettiğimiz gibi üretim üretim üretim. Bunun görünen tek çaresi üretim.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.