DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21640820,33%
Kayseri
22°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

500 Bin Öğrenciye Tablet Dağıtımın Ne Zaman Yapılacağı Belli Oldu !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet dağıtımı yapılacağını belirtti. Bunun ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise tablet dağıtımının detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 12:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimle ilgili oldukça önemli son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Dün kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında 1. 2. 3. 4. 8. ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitimin başlayacağını belirterek 500 bin öğrenciye tablet verileceğini ifade etti.

12 EKİM'DE BAŞLIYOR

Yüz yüze eğitime başlayacak olan sınıflarla ilgili bir diğer açıklama ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk açıklanan sınıflar için yüz yüze eğitimin 12 Ekim’de başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 500 bin tablet için başvuru süreci araştırılmaya başlandı. Bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bilgilendirme yaptı. 

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“İlk aşamada 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet vereceğiz. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtmaya başlıyoruz”

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMALARI 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün yaptığı son açıklamada ise tabletlerin İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve okullar tarafından belirlenen çocuklara verileceğini ifade etti. Ayrıca Bakan Selçuk açıklamalarında “önümüzdeki haftadan itibaren tabletleri dağıtmaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

Uzaktan eğitim sürecimiz yine yüz yüze eğitimle eş zamanlı olarak devam edecek. Tüm yayınlarımız günde üç kez devam ediyor. Çünkü bazı çocuklarımız kaçırabiliyor. Bu nedenle günde üç kez tekrar ediyoruz. EBA'da gerek ders anlatımları gerekse diğer kütüphaneler, canlı sınıf uygulamaları devam edecek. Desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimiz için 12 bin 111 EBA Destek Merkezi oluşturduk. İnternet ya da bilgisayar erişimi konusunda sorun yaşayan çocuklarımızın faydalanmalarını mümkün kılıyor. Bu sayı giderek artacak. Öğrencilerimiz öğretmenlerine sorabilirler, kendine en yakın merkezi öğrenebilirler. İhtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin tablet bilgisayar sağlayacak 500 bin öğrencimize tablet ulaştıracağız. Bir dağıtım stratejisi var. Buna göre hareket edilecek ve öğrencilerimize tabletler peyderpey dağıtılacak.

Ailelerin eğitim düzeyi, kardeş sayısı, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek ve okul yöneticileri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak. Bu yardımlar çocuklarımıza peyderpey ulaştırılacak.

Şu anda öğretmenlerimiz eğitimi güvenli ve sağlıklı şekilde sürdürüyorlar. EBA araçlarında, sınıflarda, her gün canlı ders yapan yüzlerce öğretmenimiz var. Meslek lisesi ve halk eğitim merkezilerinde öğretmenlerimiz üretim yapmak için seferber oldular.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.