DOLAR 32,4519 -0.11%
EURO 34,8100 -0.48%
ALTIN 2.449,670,57
BITCOIN 20909660,69%
Kayseri
27°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Zorunlu kış lastiği uygulamasında son 72 saat kaldı

Zorunlu kış lastiği uygulamasında son 72 saat kaldı

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulamasının başlamasına son 72 saat kaldı. Kış lastikleri taktırmayanlara 1 Aralık tarihinden itibaren 625 lira para cezası kesilecek. Kış lastiği uygulamasının başlamasına saatler kala lastikçilerde yoğun bir sıra oluştuğu görüldü.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:45
Zorunlu kış lastiği uygulamasında son 72 saat kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Aralık tarihinden itiberen Türkiye genelinde şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması başlayacak. Kış lastiğini taktırmayan sürücüler denetimlerde 625 lira para cezası ödememek için lastikçilere akın etti.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASININ BAŞLAMASINA SON 72 SAAT KALDI

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu Başkan yardımcısı Orhan Ağca sürücüler ve yolcular için büyük bir öneme sahip olan kış lastiği hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, “Kış lastiği taktırmak ticari araçlarda zorunludur. Kış lastiği aracımızın yol tutuş özelliğini en üst seviyeye getirerek can ve mal güvenliğimizi sağlar. Kış lastiği karda, buzda, ıslak zeminde ve gizli buzlanmaya karşı her türlü olumsuz koşulda kullanılacak cinsten bir lastiktir. Sadece karlı havalarda değil 7 derecenin altında kullanılması da gereklidir.” ifadelerini kullandı.

KIŞ LASTİĞİ TAKTIRIRKEN DİKKAT EDİN!

Ayrıca lastik diş aralığının minimum lastik ölçer aletinde 4 olması ve lastik yaşının 5 yılı geçmemesi gerektiğini belirten Ağca, “Özellikle ucuz olmasında dolayı çıkma lastik alanlara dikkat edilmelidir.” ifadelerini kullandı. Kış bakım masrafından kaçınmanın güvenli sürüşü etkilediğini, mutlaka kış bakımlarının yapılması gerektiğini söyleyen Ağca, antiriz seviyesinin de çok önemli olduğunu vurgulayarak ayrıca şunları söyledi: Antifiriz seviyesi çok önemlidir. Kışın soğuk havalarda motor suyunun donmasını engeller. Eğer antifiriz seviyesi yeterli değil ise blok çatlatmaya kadar gidebilir. Yani motorumuzu kullanılmaz hale getirebilir. V Kayışı kontrol etmemizde çok önemli, elektrik üretiminden klimaya güç verilmesine, motordaki harareti almaktan direksiyonun düzgün çalışmasına kadar birçok şeyi etkiler. Aynı zamanda Işıldak, Reflektör, ilk yardım çantası, takviye kabloları, kara saplandığımızda kurtulmak için çekme halatı, buz kazıyacağı, kar fırçası, kürek ve eldiven araçlarımızda bulundurmamız çok faydalı” dedi.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.