DOLAR 32,4625 -0.1%
EURO 34,6995 -0.81%
ALTIN 2.436,740,04
BITCOIN 20746000,76%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Çalışan Annelere Destek !

Çalışan Annelere Destek !

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen programlar kapsamında istihdam edilen annelere devlet tarafından destek veriliyor. Annelere devlet tarafından aylık olarak 400 TL ödeme yapılıyor. Peki başvurular nasıl ve nereden yapılacak? İşte detaylar...

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:44
Çalışan Annelere Destek !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşsizliğin önüne geçilmesi için ve kadın istihdamının arttırılması için Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli projeler hayata geçiriliyor. Bu projeler kapsamında küçük çocuğu olan çalışan annelere 400 TL bakım parası ödemesi yapılıyor.

400 TL BAKIM PARASI VERİLECEK

Çalışan anne, 2-5 yaş arasındaki çocuğunun kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi halinde, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteği alabilecek Bu destekten yararlanmak isteyen anneler sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılacak ve bu bağlamda destekten yararlnabilecek.

 

Destekten yararlanmak isteyen anneler çocuklara ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuru yapacaktır. Ayrıca anneler hizmet merkezlerine de başvuru yapabilir.

GÜNLÜK 70 TL 

Kurs ve mesleki eğitim programlarına katılan kadınlara, ayrıca günlük 70 TL cep harçlığı veriliyor. Bu destek, ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da yaşayan ve istenilen koşulları yerine getiren ailelere sağlanacak.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.