DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2056582-1,14%
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Zelenskiy BM Güvenlik Konseyi’ne seslendi

Zelenskiy BM Güvenlik Konseyi’ne seslendi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne seslenerek, Rus askerlerinin sadece zevk için işkence ederek öldürdüğünü söyledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 11:52
Zelenskiy BM Güvenlik Konseyi’ne seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde bir konuşma gerçekleştirdi.

BBC News'in aktardığına göre Zelenskiy, Rusya askerlerini sadece ‘zevk için’ insanları sokaklarda, evlerinde vurmakla, kuyulara atmakla ve tankla ezmekle suçladı.

Ukraynalı siyasetçi Rusya’nın yaptıklarının IŞİD’le benzer olduğu iddiasını yineleyerek, “Putin’in propagandasının kendi nefretini yaymayı amaçladığını” dile getirdi.

“Barış nerede? BM’nin garantiye alması gereken garantiler nerede?” diye soran Zelenskiy, Güvenlik Konseyi’nin yerine getirmesi gereken güvenliğin nerede kaldığını da sorguladı.

Zelenskiy, Buça’nın ardından diğer kasabalarda ve köylerde de Rusya’nın gerçekleştirdiği suçları bütün dünyanın göreceğini belirtti.

2. Dünya Savaşı sonrasında Nürnberg Mahkemeleri'nde Nazi liderlerinin yargılanması gibi Rusya’nın hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Ukrayna lideri, “Buça’daki katliamın Rusya’nın son 41 günde gerçekleştirdiği katliamlardan sadece biri olduğunu” belirtti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.