DOLAR 32,5270 0.24%
EURO 34,9727 0.56%
ALTIN 2.433,32-0,21
BITCOIN 2038038-1,58%
Kayseri
25°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Yükseliş İstikrarını Koruyor

Pazar Fiyatlarındaki Yükseliş İstikrarını Koruyor KAYSERİ,(BGC)-Pazarlarda bahar aylarının gelmesiyle birlikte meyvelerdeki çeşitlilik artıyor. Vatandaşın alım gücündeki yetersizlik ise ivmesini korumaya devam ediyor. Geçen gün alınan önlemlerde pazarlar ve zincir marketlerde ciddi bir değişikliğe gidilmezken, zincir marketlerin saat 10’da açılması kararlaştırıldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 21:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soru yöneltilen müşteriler pazar fiyatlarının genel olarak yüksek olduğu, fiyatların günü gününe tutmadığı ve kanaatinde bulunurken; marketlerdeki durumdan da ayrıca şikayetçi durumda. Alışveriş yapanlardan biri “marketlerde hiçbir denetim yok” diye konuştu. Müşteri, konuşmasına “Haftalık en az 150 TL harcama yapıyorum. Kesemize en uygunu bulana kadar epeyce yoruluyorsunuz. Pazardan pazara fiyat değişiyor”, diye devam etti.

Muz, çilek, Yahyalı elması ve armut gibi meyveler tezgâhlarda yerini almaya başlarken; sivribiber ise pazarlarda artık 15 TL’den satılıyor.

PAZARCININ GÖZÜNDEN FİYATLAR

Pazarcılardan biri, fiyatlar hususunda “Her şey ateş pahası olduğu gibi meyve-sebze de pahalı. Mevsim geçişi olduğu için normal bir pahalılık var, şu an kış meyvelerinin sonu ve yaz meyvelerinin turfandası. Ama şu an Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarından dolayı fiyatlar ikiye katladı diyebiliriz. Halk ihtiyaçlarını nasıl karşılasın ki? İki kilo alacağın bir kilo alıyor, bir kilo alacağına yarım kilo alıyor. Fiyatlar tarladan pazara gelene kadar değişiyor, her şeye zam geliyor, komisyonlar da alınıyor. Milletin Allah yardımcısı olsun, çok zor. Pazarcılık benim eski mesleğimdi, kafeterya işletiyordum ama kapandı. 10 yıl önceki pazarla şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Bu kadar ekonomik uçurum olmaz”, diye konuştu.

Başka bir pazarcı ise “Normal seyrediyor, afaki yükselişler yok. Fiyatlar herkesin alabileceği güçte. Halktan ihtiyaçlarını karşılayabilen var, karşılayamayan da var. Kendi bütçelerine göre alabiliyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

HAFTANIN ZAM ŞAMPİYONU

Haftanın zam şampiyonluğuna pazarcılardan biri domatesi aday gösterdi. Pazarcı, domates fiyatlarının 5 ila 10 TL arasında değiştiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.