DOLAR 32,5123 0.19%
EURO 34,9707 0.42%
ALTIN 2.440,710,10
BITCOIN 2052653-0,08%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

YÜKSEK HIZLI TRENDE TEMEL ATMA

Başkan Büyükkılıç’ın kürsüden dile getirdiği Yüksek Hızlı Tren konusuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Kayseri’yi hızlı demir yolu ile tanıştıracağız” cevabını verdi. KAYSERİ ULAŞIMINDA TARİHİ GÜN Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan 7 kilometrelik Anafartalar - Şehir Hastanesi - YHT Gar Tramvay Hattının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na kürsüden Yüksek Hızlı Tren çağrısında bulundu, Bakan Karaismailoğlu da “Kayseri’yi hızlı demir yolu ile tanıştıracağız. Ankara Yüksek Hızlı Tren hattına bağlantılı olarak 142 kilometre uzunluğundaki Yerköy-Şefaatli-Kayseri arasına tren hattı inşa edeceğiz” diye cevap verdi. 7 kilometrelik Anafartalar - Şehir Hastanesi - YHT Gar Tramvay Hattının temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ev sahipliğinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, Hülya Nergis Atçı, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, MHP milletvekilleri İsmail Özdemir, Baki Ersoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, ilçe belediye başkanları ile davetliler katıldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve çalışkan, gayretli ekibine, bakanlara, milletvekillerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Büyükkılıç, “Etrafımıza baktığımızda 8 şehri bağrına basan, Anadolu’nun ortasında olmazsa olmaz parlayan bir yıldız olan Kayseri’yi her yönüyle geliştirip, daha iyi noktalara götürmek için gayret gösteriyoruz. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle bir doktor olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza minnetlerimizi sunmadan geçemeyeceğim. Yanı başımızda bulunan bin 600 yataklı Şehir Hastanemizi bu şehrimize armağan eden, Pandemi döneminde de kıymeti bir kez daha anlaşılan böyle bir eseri bize lütfeden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Fedakâr sağlık çalışanlarımıza da buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yeniden dünyada hareketlenmeye başlayan salgında sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletmek için maske, mesafe, temizlik kurallarını asla göz ardı etmememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.