DOLAR 32,3869 -0.12%
EURO 34,5706 -0.69%
ALTIN 2.385,11-2,04
BITCOIN 1935925-5,52%
Kayseri
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Yonca tohumu desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkta kullanılan kaba yem açığının kapatılmasına katkı sağlamak amacıyla 24 ilçe 169 mahalledeki çiftçilere yüzde 50 hibe destekli 70 bin kilogram sertifikalı yonca tohumu desteğinde bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Amacımız çiftçimizin kazancını artırmak ve kırsalda yaşayan vatandaşımıza destek olmak. Onların üretimi ülkemiz ve şehrimiz için çok kıymetli. Konya olarak üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmanın artırılması amacıyla çiftçilere tohum desteğini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde çiftçilere tohum teslim programına katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak hem tarımsal hem hayvansal üretimin artırılmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Çiftçilere sertifikalı yonca tohumu dağıttıklarını belirten Başkan Altay, “Çünkü hayvancılıkta en önemli girdi maliyeti kaba yem ihtiyacının karşılanması. Bu iş birlikte yapılırsa kazançlı oluyor; bir taraftan tarlanıza hayvanların yiyeceği yemleri ekerek bir taraftan da hayvanlıkla uğraşarak. Biz çiftçilerimizin bu girdi maliyetini düşürmek için onlara yonca tohumu dağıtıyoruz. Yonca, çok uzun süreli ihtiyacı karşılayacak bir bitki.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.