DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20713281,16%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
YİNE İLK OLAN GERİ DÖNÜŞÜM ARACI, KOCASİNAN SOKAKLARINDA

YİNE İLK OLAN GERİ DÖNÜŞÜM ARACI, KOCASİNAN SOKAKLARINDA

ABONE OL
Ekim 5, 2022 07:18
YİNE İLK OLAN GERİ DÖNÜŞÜM ARACI, KOCASİNAN SOKAKLARINDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocasinan Belediyesi tarafından kaynağından malzemeleri ayrıştırabilen ve üzerinde tartı sistemli yeni teknolojiye sahip geri dönüşüm aracı, Kayseri’de ilk defa Kocasinan sokaklarında hizmet vermeye başladı. Yeni aracı test eden Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin her alanda yaptığı geri dönüşümle örnek olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında örnek olan çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar; ” Hatırlanacağı üzere 2020 yılında Türkiye’de ilk defa hizmete sunduğumuz ikili toplama aracı ile kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıkları ile evsel atıkları aynı anda toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağlıyoruz. Türkiye’de ilk defa; Kayseri ve Kocasinan’ın yollarında hemşehrilerimize hizmet veren araç, kaynağından ayrılmış olan geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı toplanabilmesine olanak sağlamaktadır. Birden fazla haznesiyle ürünler ayrıştırılmış vaziyette toplanmaktadır. Ayrıca bu araçta farklı olarak pil
atıkları ve atık yağlarını kaynağından ayrıştırılmış olarak topluyoruz ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.