DOLAR 32,3462 -0.04%
EURO 34,9088 0.32%
ALTIN 2.396,970,02
BITCOIN 19765724,30%
Kayseri
15°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

Yılbaşı Alışverişi, Hediyelik Eşya Satışlarını Etkiledi

KAYSERİ,(BGC-ÖZEL HABER)- Yeni yılın gelmesiyle birlikte sevdiklerine hediye almak isteyen vatandaşlar hediyelik eşya dükkanlarının yolunu tuttu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 08:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni bir yıla girmeye saatler kala vatandaşlar sevdiklerine hediye almak için hediyelik eşya dükkanlarının yolunu tuttu. Yeraltı Çarşısı Esnafı Ufuk Kavaklı, yeni yılda kar küresi ve özel çikolata kutularının daha fazla ilgi gördüğünü belirterek, “Sevgili ürünlerini, Kar küresi, çikolata kutusu gibi ürünleri yılbaşında daha fazla satıyoruz. Fiyatlar şu anda orta boy kar küresini 100 liraya satıyoruz. Geçen sene 60-70 liraydı. Bu sene dolar bazlı artışlar olduğu için 20-30 lira fark etti. Bazı ürünlerde yarı yarıya fark etti. Doların biraz düşmesiyle biz de fiyatlarımızı biraz çektik. Dükkanda 100 ürün varsa 80’ini ben dolarla alıyorum. O yüzden dolar biraz düşerse müşterinin alım gücü artar. Fiyatlar biraz oturdu. Şu an iyi satışlarımız” dedi.
‘SOSYAL MEDYA SATIŞLARI YAPIYORUZ’
Sosyal medya satışlarının, dükkan satışlarından daha fazla olduğunu belirten Esnaf Kavaklı, “Kayseri’de yılbaşı kültürü biraz daha az olduğu için, İstanbul, Ankara, İzmir bölgelerine göre satışlarımız biraz daha az. Sosyal medyadaki sayfalarımızdan dolayı orada satışlar yapıyoruz. Pandemide sosyal medyamızdaki sayfalarımızdan dolayı biz fazla etkilenmedik. Bizim 4-5 sayfamız var ve buralarda satış yapıyoruz. Pandemi döneminde de satış yaptık. Dükkan satışları geçen sene düşüktü. Pandemide de sosyal medya satışlarımız iyidi. Herkes artık evinde oturduğu zamanda alışveriş yapıyor. Bu da internet sayfası olmayan esnafa zarar oluyor” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.