DOLAR 32,3830 -0.18%
EURO 34,7699 0.05%
ALTIN 2.428,42-0,41
BITCOIN %
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Yeşilhisar’da kurutulan domatesler ihraç ediliyor

Yeşilhisar’da kurutulan domatesler ihraç ediliyor

ABONE OL
Eylül 15, 2023 14:05
Yeşilhisar’da kurutulan domatesler ihraç ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde tarım arazilerinde yetişen domatesler hasat edilerek, güneş altında kurutuluyor. Alanı ziyaret eden Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan kurutulmuş domateslerin ihraç edildiğini söyleyerek, “Çiftçilerimize ilçemizin ismini yurt dışına duyurdukları için teşekkür ediyorum bereketli olsun inşallah” dedi.
Yeşilhisar ilçesinde çiftçiye verilen destekler sürüyor. Çiftçileri ve domates kurutma alanını ziyaret eden Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan alanı gezerek bilgiler aldı. Başkan Taşyapan, “’İlçemizin verimli ve bereketli topraklarında yetişen ürünlerin yurt dışına ihraç olması ve orada ilçemizin isminin anılması bizleri mutlu ediyor. Binlerce dekar arazide yetişen domatesler hasat edilerek, yüzlerce dekar serili alanda güneşin altında kurutulmaya bırakılıyor” dedi.
KURUTULMUŞ DOMATESLER İHRAÇ EDİLMEYE DEVAM EDİYOR
Kurutulan domateslerin beklemeden yurt dışına ihraç edildiğini belirten Başkan Taşyapan ‘’ Sezon başladığından bu zamana kadar tonlarca kurutulmuş domates ihraç edildi. Çiftçilerimize ilçemizin ismini yurt dışına duyurdukları için teşekkür ediyorum bereketli olsun inşallah’’ ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.