DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20663170,71%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Yeşilhisar Tavası Patent Alınmasını bekliyor

KAYSERİ, (BGC)- Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi Soğanlı bebeği ve Sultan Sazlığı'nın yanı sıra zengin mutfağıyla da dikkat çekiyor. Asırlık lezzetler arasında olan ve et ile yapılan Yeşilhisar Tavası, odun ateşinde kara fırınlarda pişiriliyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 07:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşilhisar halkı ilçe ile özdeşleşen lezzetin Coğrafi işaret almasını istiyor
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde soğuk havanın etkisini göstermesiyle gerek mahalle halkı gerekse de bölge esnafı kış soğuğunun etkisini odun ateşinde pişirilen Yeşilhisar tavası yiyerek atıyor. 50 yıldır ocak başında Yeşilhisar tavası pişiren fırıncı Seyit Karaağaç, ” Her bölgenin kendine özel lezzeti vardır. İlçemizin lezzeti ise et, domates, biber, sarımsak ve kuyruk yağının harmanlanarak odun ateşinde tavaya dizilerek pişen Yeşilhisar tavasıdır. Son derece sağlıklı Yeşilhisar tava, ilçe halkının en vazgeçilmez yemeğidir” dedi. Doğal baharatlar konularak pişirilen Yeşilhisar tavanın coğrafi işaret almasını beklediklerini söyleyen Karaağaç, Yeşilhisar tavanın farklı kentlerden gelen yerli ve yabancı turistlerin de damak tadına uygun olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.