DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2052153-1,84%
Kayseri
28°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
‘YEŞİL ALANA NE OLACAĞINI BİLMEDEN ‘EVET’ OYU VERDİLER’

‘YEŞİL ALANA NE OLACAĞINI BİLMEDEN ‘EVET’ OYU VERDİLER’

ABONE OL
Aralık 9, 2022 10:59
‘YEŞİL ALANA NE OLACAĞINI BİLMEDEN ‘EVET’ OYU VERDİLER’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şeker Mahallesi’ndeki imar değişikliği önerisine ret

KAYSERİ (1HA) – Kocasinan Şeker Mahallesi’nde bulunan 7012 ada, 1 parselin bulunduğu alanda uygulama imar planı değişikliği yapılması talebi muhalefetin tepkisine neden oldu. İmar komisyon raporunun görüşülmesi sırasında söz alan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, imar değişikliği ile bölgedeki yeşil alanın yok edileceğini öne sürdü.

Kocasinan Belediyesi Aralık Meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı. Toplantıda 8 madde görüşülerek karara bağlandı. 7’nci maddede bulunan Şeker Mahallesindeki imar konusuna tepki gösteren İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “Şeker Mahallesinde, belediyeye geçen bir yeşil alan ile ilgili 2014 yılındaki alınan kararlar üzerine bugün yeşil alanın konuta dönüştürülmesiyle gündeme gelen bir maddeye itirazımız oldu. Bu konunun mecliste açılmasının yararını gördük; en azından neden ret verdiğimizi ve bu bölgedeki yeşil alanın kaldırılarak yola verilmesini, toplantı sonrasında ret oylarımıza istinaden Kocasinan Belediye Başkanı da dedi ki; ‘Evet burada bir yol var, topografik olarak burası kullanılmıyor. Yani dikey bir yol burayı en kısa zamanda imarda yol halinden çıkarıp yeniden yeşil alan yapacağız.’ Muhalefet böyle bir şey; kazanan yine muhalefet oldu. Yoksa yeşil alan gitmişti” diye konuştu.

 

İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Osman Türk ise, “Kazım Yücel Başkanımız imar konusunda, Şeker Mahallesinde bulunan taşınmaz ile alakalı komisyona girerek ret oyunu kullandı. Fakat diğer meclis üyelerinin oylarıyla bu konu onaya girdi. Biz de konuyla alakalı söz aldık. Bu alanın neresi olduğunu sizler biliyor musunuz, neden yerlerine gitmeden inceleme yapmadan bir konu hakkında ‘evet’ oyu verdiniz diye sorduk. Buradaki alanı imara açıp yeşil alanı nereye koyacaklar bunu sorguluyoruz. Bu alanın bir yolun üzerine konduğunu duyduğumuz için buna tepki verdik” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.