DOLAR 32,2838 -0.2%
EURO 34,7894 -0.1%
ALTIN 2.413,340,85
BITCOIN 20847921,18%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Yerel Seçimlerde Oy Pusulaları PTT Tarafından Taşınacak

Yerel Seçimlerde Oy Pusulaları PTT Tarafından Taşınacak

Türkiye'de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için hazırlanan oy pusulalarının PTT tarafından taşınacağı ifade edildi. Taşıma jandarma ve polis eşliğinde güvenli bir şekilde illerdeki noktalara ulaştırılacak.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:53
Yerel Seçimlerde Oy Pusulaları PTT Tarafından Taşınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde oy pusulalarının sandıkların bulunduğu yerlere ulaştırılması görevini pTT üstlendi.

24 Haziran 2048 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekiliş Genel Seçiminde oy pusulaları yurt içinde yine PTT tarafından taşınmıştı.

PTT Ankara Başmüdürlüğünce, oy pusulalarının basım işleminin yapıldığı matbaalarda kabul ve sevk için her türlü teknik, araç ve malzeme hazırlığı yapılarak, yeterli sayıda eleman bulundurulacak. Seçim kargolarının kısa sürede, öncelikli olarak posta hattı araçlarıyla sevki gerçekleştirilecek. Gerekirse alternatif sevk yolları kullanılarak, aktarma merkezlerince kargoların geciktirilmeden ilk postayla varış merkezlerine ulaştırılması sağlanacak.

Seçim kargolarını taşıyan araçların hareketleri güvenlik güçleri nezaretinde gerçekleştirilecek. İl, ilçe ve gümrük kapısı seçim kurullarına gönderilen oy pusulalarına ait kargolar, ilgili yerin seçim kurulları, emniyet ve jandarma birimleriyle irtibata geçilerek derhal teslim edilecek.

Kamu Personeli

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.