DOLAR 32,5445 0.25%
EURO 35,1506 0.64%
ALTIN 2.438,230,00
BITCOIN %
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
‘Yeniden darbe mi olacak?’ iddialarına Erdoğan’dan jet yanıt!

‘Yeniden darbe mi olacak?’ iddialarına Erdoğan’dan jet yanıt!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik milletvekilleriyle buluşma sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Darbe tartışmalarını da değerlendiren Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın konuyla ilgili yanıtını basın mensupları aracılığıyla iletti. ''Darbe tartışması Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir. Demokrasiye bağlı bütün kurumlarımız uyanıktır." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:17
‘Yeniden darbe mi olacak?’ iddialarına Erdoğan’dan jet yanıt!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantının ardından parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, toplantıda illerle ilgili kanaatler, iç ve dış politika, ekonomi ve sosyal işler gibi konularda değerlendirmeler yapıldı. Gündemde ise 'yeniden darbe olacak mı? endişesini akıllara düşeren o soru vardı. Ömer Çelik, konuya açıklık getirerek, Erdoğan'nın yanıtını aktardı.

 Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un Batı Trakya'yı ziyaretinde söylediği sözlere ilişkin, Erdoğan'dan jet yanıt geldi. “Bütün bu gündemlerin Türkiye'yi ana hedeflerinden saptırmaya yönelik. Darbe tartışması Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir. Demokrasiye bağlı bütün kurumlarımız uyanıktır. Son derece kapsamlı bir gündemle meselelerimizi yürütüyoruz. Mecliste son derece önemli reformların geleceği bir siyasi ajandamız var. Milletvekillerimizle toplanıyoruz, bu sene içerisinde neler yapacağımıza milletvekillerimizle birlikte karar veriyoruz ve bu karar aşamasına son derece kademeli bir şekilde Kızılcahamam kampına hazırlık şeklinde gerçekleştiriyoruz.”

Millet demokrasi için büyük bir bedel ödedi! 

Çelik, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimi sırasında millet başta olmak üzere devlet kurumlarının demokrasiye bağlılığının da test edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

 

“Şimdiye kadar her darbe döneminde yargıya teslim olmuş yargımızın böyle bir tarihi varken, anayasayı lağvetmiş darbecileri ilk tebrik edenler Anayasa Mahkemesi başkanları iken, 15 Temmuz'un gecesinde mesele başlar başlamaz, bu darbe girişimi derhal Adalet Bakanlığı, HSYK, illerdeki hakimler, savcılar, Türk yargısı, demokrasiye sadakatini ve anayasaya sadakatini gösteren büyük bir performans ortaya koydu. Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde demokrasiye bağlı subaylar, Mehmetçik, darbecilere karşı güçlü bir duruş göstererek kendi duruşunu ortaya koydu. Dolayısıyla Türkiye'nin devlet kurumları demokrasiye bağlılıklarını göstermişlerdir. 

''Böyle bir gündem yoktur”  

“Darbe tartışması, darbe gündemi Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir, gereksiz bir gündemdir. Türkiye'nin tarihine baktığımızda her zaman bunun heveslileri oldu, her zaman buna girişmeye çalışanlar oldu, geniş çapta ya da dar çerçevede. Ama demokrasiye bağlı olan bütün kurumlarımız uyanıktır, bütün bunlardan ders çıkarılmıştır. Bundan sonrasında Türkiye'nin tam demokratik bir ortam içerisinde hedeflerine ilerlemesi için gerekli kararlılık ortaya konulmuştur. O gece başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet kurumlarının verdiği tepki Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızı sokağı davet etmesi, vatandaşlarımızın şehitler verdiğimiz, gazilerimizin olduğu bir direnişle destansı bir şekilde demokrasi tarihini yeniden yazması sadece o günde kalmış bir mesele değildir, bundan sonra devlet hayatının ve millet hayatının nasıl işleyeceğine dair hepimiz için bir pusula, bir yol göstericidir. Bundan başka bir istikamet, bundan başka bir yol yoktur.”

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.