DOLAR 32,2252 0.04%
EURO 35,1329 0.13%
ALTIN 2.503,510,13
BITCOIN 2140293-0,69%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yahyalı ERVA Spor Okulu açıldı

Yahyalı ERVA Spor Okulu açıldı

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 17:17
Yahyalı ERVA Spor Okulu açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında “Her Mahalleye Bir Spor Okulu” sloganıyla Yahyalı ERVA Spor Okulu açıldı. Açılışta konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Aslında sadece şehir merkezinde olan mahallelerde yapmak için yola çıkmıştık ancak ilçelerden çok büyük bir talep ve destek geldi. Yahyalı zaten sporda başarılı. Yahyalı’da ERVA’nın olmaması bir eksiklik olur diye düşündük” dedi.

ve Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında, Yahyalı Kaymakamlığı tarafından yaptırılan ERVA Spor Okulu’nun açılışına katılmak üzere Yahyalı ilçesini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte Yahyalı ilçesine gelen Vali Gökmen Çiçek’in ilk durağı Yahyalı Kaymakamlığı oldu. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Çiçek, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte, Yahyalı Belediyesini ziyaret ederek, ilçenin genel durumu, altyapı ve üst yapı çalışmaları ile belediyenin sorumluluk sahasına giren alanlarda yapmış olduğu çalışmalar ve projeler hakkında Belediye Başkanı Esat Öztürk’ten bilgiler aldı.
Belediye ziyaretinin ardından Vali Çiçek, Yahyalı Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, tedavi gören hastalara ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti ve hastane yönetiminden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

‘HER MAHALLEYE BİR SPOR OKULU’

Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında “Her Mahalleye Bir Spor Okulu” sloganıyla başlatılan ve mahallelere açılan spor kulüpleri ilçelerde de açılmaya başladı. Bünyan ilçemize açılan BŞO ERVA Spor Kulübünden sonra Yahyalı ilçesinde de Yahyalı Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Yahyalı ERVA Spor Okulu’nun açılışı yapıldı.

Açılışa, Vali Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Şenol Esmer, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Tugğ.Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Çiçek, “ERVA projesi, Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Birliktelik ve beraberlik ortaya çok güzel şeyler çıkartıyor. İl Müdürlerimiz, yerel idaremiz ve STK’larımız el ele verince bir yıl gibi bir sürede hem Değerler Eğitim Merkezi’ni oluşturduk hem de her mahalleye spor okulu açacağız diye iddialı bir cümle ile başlayıp şu ana kadar 30 sayısına ulaştık. Yahyalı Kaymakamımız Mehmet Kaya’yı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Aslında sadece şehir merkezinde olan mahallelerde yapmak için yola çıkmıştık ancak ilçelerden çok büyük bir talep ve destek geldi. Yahyalı zaten sporda başarılı. Yahyalı’da ERVA’nın olmaması bir eksiklik olur diye düşündük. Bütün STK’larımız sahip çıktı projeye. Kayseri’de ki kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız, belediyelerimiz, gençlerimizin çağrısını karşılıksız bırakmadılar. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından Vali Çiçek, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte, Yahyalı Ali Elmacı Ortaokulu’nda öğrencilerle ve Yahyalı Erva Spor Okulları Çim Hokeyi Antrenman Sahası’nda sporcularla bir araya geldi.
Ziyaretlerine devam eden Vali Çiçek, sırasıyla Yahyalı İlçe Jandarma Komutanlığı, Yahyalı Fakı Dayı Kur’an Kursu, Yahyalı İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Şehit ailelerini de ziyaret eden Vali Çiçek, Yahyalı ilçesinde Şehit Komiser Yardımcısı Âdem İlkkılıç’ın ailesini ziyaret etti. Aileyle bir süre görüşen Vali Çiçek, “Devlet olarak bizler şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanındayız ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli