DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20549912,80%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Yağma iddiasıyla yargılanan şahıs suçlamaları reddetti

Yağma iddiasıyla yargılanan şahıs suçlamaları reddetti

ABONE OL
Ekim 24, 2023 16:56
Yağma iddiasıyla yargılanan şahıs suçlamaları reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de, otomobil alım satımında 100 milyon TL haksız kazanç sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan baba ve 3 oğlunun işlettiği galeriden araç yağmalamaktan yargılanan şahıs suçlamayı reddetti.

Olay, 18 Mayıs 2022 tarihinde meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kocasinan ilçesi Erkilet Mahallesi’ndeki 2 yıl önce kurulan oto galericinin piyasada güven sağladıktan sonra son zamanlarda, ticari işlemlerde, çek senet alım satımında ödemeleri aksatarak usulsüzlük ve dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle operasyon düzenledi. Polisin iş yerine yaptığı operasyonda kaçmaya çalıştıkları belirlenen R.Y. ile oğulları G.Y., A.Y. ve S.Y. yakalandı. İş yerindeki aramada 787 bin TL, 15 bin Euro, bin 372 araç sözleşmesi, 107 tapu, 70 çek, 1 ruhsatsız tabanca, ajandalar ve dijital materyaller ele geçirildi. İş yeri sahipleri tarafından olay günü iş yerinden araç yağmaladığı gerekçesiyle F.A. hakkında dava açıldı.

F.A.: TOPLAM 16 ARAÇ İÇİN ANLAŞMIŞ 13’ÜNÜ ALMIŞTIK, O GÜNDE 3’ÜNÜ ALMAYA GİTTİM

3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde konuşan F.A., “Araç alır satarım. Orada A.Y. ile daha önce de ticaret yapmıştım. Öncesinde 16 aracın parasını vermiştim, 13’ünü almıştım. O gün de olay duyuldu bizim gibi alacaklılar dükkana gelmiş. Ben de 3 aracı almaya gittim. Aracının birinin arızası olduğu için kardeşim çekici ile geldi, aracı alıp götürdü. Anlaşıp parasını verdiğimiz bir aracın içinde Y.K. vardı. Yanına gittim, ‘Bu araç benim emanet olarak bıraktım’ dedi. Çekici ile götürdüğümüz aracı tamir ettirip sattık” dedi. Avukatı ise, “Müvekkilimiz mağdurdur. Yaklaşık 100 araç böyle satılmış” dedi. İşyeri sahiplerinden A.Y. ise, “G.Y. ve S.Y. ağabeyim olur. Söz konusu araçların biri H.P., diğeri de Y.K. adınaydı. Olay günü dükkanda kargaşa vardı. Y.T.’ye aracı karşı sokağa koymasını rica ettim. O gün akşam evime o araçla gittim. Sonrasında cezaevine girdim araçla ilgili bir bilgim yok” dedi. Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.