DOLAR 32,2165 -0.2%
EURO 35,0469 -0.14%
ALTIN 2.491,231,03
BITCOIN 21661922,23%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Veteriner hekimler günü

Veteriner hekimler günü

Bugün 25 Nisan . Dünya Veteriner hekimler günü

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:37
Veteriner hekimler günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü Kutlu Olsun

Hayvan ve insan sağlığı bir bütünün ayrılmaz parçaları olup, birinde yaşanacak bir aksama halk sağlığına doğrudan yansımaktadır. Ülkemizde bu bilinçle zorlu bir eğitim sürecinden geçerek mezun olan, gerek kamuda ve gerekse özel sektörde özveriyle çalışmalarını sürdüren veteriner hekimlerimiz halk sağlığını koruma noktasında gökyüzündeki yıldızlar misali parlamaya devam etmektedirler.

Özellikle içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte,  tüm dünyada Covid-19 virüsüne karşı aşı çalışmalarının hızla devam ettiği, “Aşı bulundu” haberinin eli kulağında olduğu şu hassas günlerde, onlar yine yıldız gibi parlayarak, fark yaratmaya devam etmektedirler. Zira ülkemizde bu virüse aşı geliştirme çalışmalarının ilk basamağı olan 'virüsü izole etme' aşamasına ulaşabilen, 3 bilim insanının 2' sinin Veteriner Hekim kökenli olması tesadüf değildir. 

Ayrıca onlar sadece laboratuvarlarda aşı çalışmalarıyla değil, klinik ve barınaklarda hayvan dostlarımızın muayene ve tedavileriyle,  hayvan hastalık ve zararlılarıyla mücadele ederek, ilimiz ve ülkemiz hayvancılığının gelişmesine hizmet etmektedirler.

Bu itibarla İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ŞAHİN, Dünya Veteriner Hekimler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda;  “Zoonoz hastalıkları başta olmak üzere, hayvan hastalık ve zararlılarıyla mücadele ederek ülkemiz hayvancığının gelişmesine hizmet eden, “sağlıklı hayvan, sağlıklı insan” prensibiyle tüm kontrolleri yaparak, sofralarımıza sağlıklı hayvansal gıdanın gelmesine vesile olan ve tam da bu noktada insan sağlığına katkı sunan tüm Veteriner Hekimlerimizin “Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü kutlarım” dedi.
https://bit.ly/2VUy7wr

#25NisanDünyaVeterinerHekimlerGünü

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.