DOLAR 32,3370 -0.09%
EURO 34,8845 0.15%
ALTIN 2.393,82-0,11
BITCOIN 20037574,38%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X

VALİ DENETİM DE

Vali Günaydın Haftalık Denetimde Bulundu KAYSERİ,(BGC)-Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve beraberindeki ekibi haftalık maske, mesafe ve temizlik denetimini yapmak üzere sokağa çıktı. Esnaf ve halkın arasında dolaşan Günaydın ve ekibinin bulunduğu yerde gerekli tedbirlerin vatandaşlarca uygulandığı gözlemlendi. Vali Günaydın, Valilik girişinde denetimden önce Kayseri’de yaşanan salgın sürecindeki son durumu aktardı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VAKA ARTIŞINDAKİ YÜKSELİŞ

Vali Günaydın, açıklamasına vaka artışındaki yükselişe değinerek devam etti: “Filyasyon ekiplerimiz vakaların kaynağını araştırıyor, yoğunluğun nerede olduğunu tespit etmeye çalışıyorlar. Son zamanlardaki vaka artışının en büyük kaynağı maalesef ev ziyaretleri, misafir kabul etme gibi uzun süreli oturmalar. Elbette ki ihtiyacımız olduğu zaman büyüklerimizin yanına gidip ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ama bunu bir oturma, ziyaret şeklinde uygularsak bunun sonuçları da maalesef ağır oluyor.”

Vali Günaydın, okullar ve diğer hibrit/yüz yüze eğitim yapılan yerlerde de kurallara uyulmasını istedi.

HAFTA SONU KISITLAMALARI

Günaydın, hafta sonu kısıtlamalarının uzatılması konusunda “Yarından itibaren cumartesi dahil hafta sonları kısıtlama geldi. Bu kısıtlamalardan istediğimiz sonuçları alabilmemiz için özellikle apartmanlarda ve site içinde oturan vatandaşlarımızın komşu ziyaretlerini mutlaka bir kenara bırakmalarını bekliyoruz. Parklarda ve oyun alanlarında çocukların yoğun olarak bir araya gelmelerine engel olmamız gerekiyor. Site içinde veya apartman önünde birkaç aile bir araya gelip oturduğu zaman bu kısıtlamaların anlamı kalmıyor. İstediğimiz sonuçları alamazsak daha farklı kısıtlamalar gündeme geliyor. Elde ettiğimiz kazanımların daha da zenginleşmesi için çalışmak zorundayız. Vatandaşlarımız ‘apartman içinde gün yapıldığı’ ihbarında bulunuyor, maalesef ihbar doğru çıkıyor” diyerek, vatandaşların hassasiyet göstermesini istedi.

Vali Günaydın, sahte izin belgeleri konusuna da değindi. İzin belgelerinin amaç dışında kullanımının 3000 TL civarında cezası olduğunu hatırlattı.

BİR ARAYA GELMELER SÜRECİ NASIL ETKİLİYOR?

Vali, toplu törenlerin gerçekleştirilmesinde kurallara uyulması gerektiği ile ilgili vatandaşları uyardı: “İl Sağlık Müdürümüz de mantı kesme, gün vb. olayların devam ettiğini anlatmıştı. Nişan törenlerini de çok yoğun bir şekilde icra eden ailelerimiz var. Bunlardan kaçınmalıyız. Nikahlar sınırlı sayıda kişiyle yapılabiliyor. Eğer söz kesilecekse, nişan yapılacaksa çok dikkatli yapılmasında fayda var. Uzun süre bir araya gelmeler adını ne koyarsanız koyun risktir. Bu birliktelikleri asgari düzeye indirmemiz lazım. Bir araya gelip, maskeyi indirip bir çay içmekle bir şey olmaz deniyordu ama olduğunu gördük.”

AŞILAMA SÜRECİNDE SON DURUM

Günaydın, Kayseri’de vatandaşların aşılanması hususunda “Aşılama çalışmalarımız son derece iyi gidiyor. Dün ve evvelsi gin 7 bin insanımızı bir günde aşıladık. Birinci dozu yapan vatandaşlarımızın sayısı 160 bine yaklaştı. Bizim hedefimiz 60 yaş üzerini de eklediğimiz zaman 285 bine çıkıyor. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın mutlaka aşı yapmalarını tavsiye ediyoruz. Halihazırda %20 seviyesinde sırası gelip de aşı yaptırmayan vatandaşlarımız var. Şu anda bu mücadelede en etkili silahımız aşı. Aşı sıkıntımız yok, aile sağlık merkezlerimiz ve şehir hastanemizde randevu sistemiyle vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Büyük bir özveriyle aşılama çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

Günaydın, Kayseri’de sağlık sistemindeki son durum üzerine “Şu anda sağlık sistemimizle ilgili bir sıkıntı yok, ancak bu olmayacağı anlamına gelmez. Vaka artışı yükseldiği zaman sağlık sistemimizin zorlanacağını söyleyebiliriz” dedi.

RAMAZAN AYINI KAYSERİ NASIL GEÇİRECEK?

Günaydın, Kayseri ve yurt çapında tam kapanma getirilip Ramazan ayı boyunca devam edeceği iddialarına yanıt vererek böyle bir şeyin beklenmediğini söyledi.

Vali, kılınacak teravih namazları için “Camilerimizde vatandaşlarımız tedbirlere uyup ibadetlerini yerine getirebiliyorlar. Teravih için getirdiğimiz kurallara uyarsanız bir sıkıntı olmayacak” diye konuştu.

DENETİM SÜRECİ

Açıklama yaptıktan sonra denetim için Melikgazi ilçesi Kazancılar Çarşısı ve Cumhuriyet Mahallesi’ni gezen Günaydın, esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı. Günaydın, bazı lokantalar ve çay ocakları gibi yeme-içme yerlerini ziyaret ederek kurallara uyulmasını esnafa ve vatandaşlara telkin etti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.