DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20728730,57%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Vagon fabrikası için ilk imzalar atıldı

Vagon fabrikası için ilk imzalar atıldı

ABONE OL
Aralık 10, 2022 10:06
Vagon fabrikası için ilk imzalar atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Serbest Bölge’de vagon fabrikası kurulması için KAYSER A.Ş, Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları A.Ş. arasında imzalar atıldı.

Kayseri Serbest Bölge’de, KAYSER A.Ş. ile Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları A.Ş. arasında imza töreni düzenlendi. Törende konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, güzel bir Kayseri için Erciyas Holding Yönetim Kurulu Başkanı ile ilk ve en büyük yatırım için imza attıklarını söyledi. “Kayseri için bence tarihi bir gün” diyen Palancıoğlu, “Serbest Bölge Müdürlüğümüz, Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğümüz ve Kayseri A.Ş. olarak her türlü desteği vereceğiz. Burada yüzde 100 olarak ihracat yapılıyor. Burada daha fazla üretim yaparak bu üretimi en az 2’ye katlayacaklar. Buraya sadece vagon üretecek bir firma değil aynı zamanda teknoloji alanında da birçok yatırım yapabilecek. Bütün yollarını yüzde 95’in üzerinde bir oranla aşmış bulunuyoruz. Bu çok önemli bir gelişme. Sadece yol değil aynı zamanda alt yapısını bitirmek üzereyiz. Isıtmalı vagonlardan tutun da kimyasal ürün taşıyan vagonların ihracatını yüzde 100 olarak Erciyas Holding yapıyor. Dolayısıyla Serbest Bölgeye, Kayseri’ye çok değerli bir yatırımı bugün atacağımız imzalarla kazandırmış olacağız. 2023’te Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Kayseri Serbest Bölge, Türkiye’nin en özel, en yatırım yapmaya değer ihracatta önemli yerlere gelmiş serbest bölgelerden birisi olacak” ifadelerini kullandı.

‘KAYSERİ’DEN İHRACATIN AVRUPA’YA GÖNDERİLMESİNİ SAĞLAMAMIZ LAZIM’

Vagon fabrikasının 3’üncüsünü Kayseri’de kurduklarını söyleyen Erciyas Holding Kurucu Başkanı Ahmet Kamil Erciyas da, “Babamın doğduğu memlekette iş hayatıma devam edebilmek amacıyla katılıyorum. Artık ben de bir Kayseriliyim. Vagon üretiminde tamamen ihracata dayalı bir yol seçtik. Vagonlarımız Sivas’ta ve Sakarya Organize Sanayi’de üretiliyor. Kapasiteyi artırmak üzere 3’üncü fabrikamızı burada kuralım dedik. İlk fırsatta da fabrikaları kurup, üretimi yapıp buradan üretilecek vagonların Avrupa’ya gönderilmesini sağlamamız lazım. Bunun için çalışacağız” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise “Bugün güzel bir gün. Mübarek cuma günü hayırlı, uğurlu olsun Rabbim tamamına erdirsin. Kazasız, belasız bir şekilde de tamamlamayı nasip etsin. Rabbim güzel işler yapmayı, güzel para kazanmayı nasip etsin. Şehrin istihdamına verecekleri katkıdan dolayı şimdiden teşekkür ederim” diye konuştu.

Açıklamaların ardından karşılıklı imzalar atıldı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.