DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055164-1,16%
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
UZMAN ÇAVUŞLARA VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

UZMAN ÇAVUŞLARA VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

ABONE OL
Haziran 26, 2023 11:14
UZMAN ÇAVUŞLARA VERİLEN SÖZLER TUTULSUN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzman çavuşlar kendilerine verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği (TUZED) Ömer Doğan gazetemize yaptığı açıklamada, uzman çavuşlara verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirterek . Yeni göreve başlayan Sayın Milli Savunma bakanımız Yaşar Güler paşamız ve yeni İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya bakanımızdan uzman çavuş camiasının mesleki güvence başta olmak üzere seyyanım bir derece verilmesinin Elzem bir durum olduğu Ayrıca Uzman çavuşların görevdeyken karşılaştığı sorunların devam ettiği Ne yazık ki uzman çavuşların hala, bir atama yönetmeliği, sağlık yönetmeliği, sicil yönetmeliği yok.” dedi.

Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği (TUZED) Ömer Doğan gazetemize yaptığı açıklamada, uzman çavuşlara verilen sözlerin yerine getirilmesini  söyledi. “Uzman çavuşlara yönelik verilen sözler olmasına rağmen, bu sözlerin yerine getirilmediğini görüyor ve üzülüyoruz. Ne yazık ki uzman çavuşların hala, bir atama yönetmeliği, sağlık yönetmeliği, sicil yönetmeliği yok.” diyen Doğan: “Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapmaya başladığımız 1986 yılından itibaren verilen her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Yaşadığımız mesleki sıkıntıları dert etmeden, taşıdığımız üniformanın bizlere yüklediği misyona halel getirmeden, fedakarca vatanımıza milletimize gururla hizmet ettik ediyoruz. Ne yazık ki Uzman çavuşların hala bir atama yönetmeliği, sağlık yönetmeliği, sicil yönetmeliği yok. Subay ve astsubaylarımızın yararlandığı,  sosyal tesislerden bizler ve aile fertlerimiz yararlanamıyor. Bu ayrımcılık en basit şekliyle dedi.
‘SEYYANEN BİR DERECE VERİLMESİNİ İSTİYORUZ’
Doğan “Uzman çavuşlarımızın muvazzaf statüye geçirilerek mesleki güvence altına alınmalarını istiyoruz. Emekli olmuş, resen emekli edilmiş 6000 sayılı kanun mağduru arkadaşlarımıza seyyanen bir derece verilmesini talep ediyoruz. Emekli uzman çavuşlara bir defaya mahsus seyyanen bir derece verilmesini, genç arkadaşlarımıza Millî Savunma Üniversitesi bünyesinde en az bir yıl eğitim verilmesini istiyoruz.   Uzman çavuşlar Afrin’de, İdlip’te, El-Bab’da Hakkari’de Şemdinli’de üs bölgesinde nöbet tutarken mevzide sınırı beklerken kafasının bir köşesinde yarın meslekten atılır mıyım endişesi taşıyor. Siz bu insanlardan nasıl bir verim almayı düşünüyorsunuz, hem meslekten atmaya çalışıyorsunuz hem sınırı bekletiyorsunuz burada bir çelişki var diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.