DOLAR 32,3690 -0.35%
EURO 34,7093 -0.31%
ALTIN 2.389,93-1,34
BITCOIN 18670770,31%
Kayseri
°

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Ünlü doktordan koronavirüse karşı 8 maddelik önemli tavsiye listesi!

Ünlü doktordan koronavirüse karşı 8 maddelik önemli tavsiye listesi!

Türk asıllı ünlü doktor Mehmet Öz, koronavirüsten korunma kapsamında açıkladığı 8 maddelik tavsiye sayesinde, virüsten kurtulabileceğini ifade etti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:55
Ünlü doktordan koronavirüse karşı 8 maddelik önemli tavsiye listesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019 yılının aralık ayında Çin’in Wuhan kentine ortaya çıkıp, bir anda bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19’da vaka ve ölüm sayısı her geçen gün artıyor. Durum bu şekilde olunca vatandaşlar, bu salgın hastalıktan nasıl kurtulabileceğini araştırmaya başlıyor. Salgından korunma adında bazı yasaklar alınsa da, virüs tam olarak etkisini kaybetmedi. Ünlü Kalp Doktoru Mehmet Öz, eninde sonunda virüsün herkese uğrayacağını ifade ederek, “Bu virüsten kaçış yok arkadaşlar. İstisnasız hepimiz yakalanacağız. Ama ne kadar geç yakalanırsak o kadar iyi. Aşısı bulunsa bile mutasyona her uğradığında aşı işlevini kaybedecek. Grip aşıları da öyledir. Sizi sadece geçmiş senelerin grip virüslerinden korur. Yenilerinden değil. Yani tam koruma sağlamaz. Tam koruma her zaman için bağışıklık sisteminizdi” dedi.

YAŞAMAYA ALIŞMALIYIZ

Virüs sebebiyle, hayatını kaybedenlerin sayısının 20 bine ulaşmasıyla, alınan önlemler ve tedbirler daha da sıkılaştı. Dr. Öz, hazırlamış olduğu 8 maddelik tavsiyeyle, virüsten korunmanın mümkün olabileceği müjdesini verdi. Her yıl binlerce insanın griple savaştığını ifade eden ünlü doktor, bu tür virüslerle yaşamayı öğrenmemiz gerektiğinin de,” Korona tipi virüsler (SARS, MERS vb.) ile de yaşamaya alışacağız tabii MERS ile belki 1000 yıl sonra” sözleriyle altını çizdi.

HEPİMİZ VİRÜSE YAKALANACAĞINIZ

Herkesin bu virüse yakalanacağını ifade eden Öz, Sadede gelirsem, dediğim gibi hepimiz bu virüse yakalanacağız. Hatta belki birçoğumuz yakalandı bile ama fark etmedi. Ve hatta hastalığı da atlattı. Vücudu virüsle yaşamaya çoktan alıştı ya da virüs o vücutta yaşayamadı ve başka konaklara geçti” dedi.

MEHMET ÖZ’DEN 8 TAVSİYE

Dr Öz, çoğu kişinin bu virüse yakalanıp, bir şekilde attığını da ifade etti. Virüslerden kurtulmak için yapılabilecek ilk şeyin, vücut direncinin yüksek tutulması gerektiği söyleniyor. Bu kapsamda Dr. Öz’ün hazırlamış olduğu liste:

  1. Bol bol su içilmelidir.
  2. Sigara kullananlar, sigarayı bırakmalı.
  3. Evde spor yapılmalı, sürekli hareket edilmeli.
  4. Mevsiminde meyve ve sebze tüketilmeli.
  5. Bağışıklığı arttırdığı bilinen gıdalar tüketilmeli. Sarımsak, kefir, yoğurt vb.
  6. Temizlik ve hijyene dikkat edilmelidir.
  7. Kişi, kendini karantina altına almalı ve virüsle en geç temas eden olmaya çalışılmalı.
  8. Bağışıklığı güçlendiren vitamin takviyeleri kullanılmalı. C vitamini, çinko vb.

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.