DOLAR 32,2255 -0.18%
EURO 35,1012 0.25%
ALTIN 2.469,380,95
BITCOIN 20920595,64%
Kayseri
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞI’NA HAZIRLANIYOR

Başkan Büyükkılıç, UNESCO’nun Gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edebilmek için ekibiyle birlikte ciddi bir hazırlık yürütüyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 18:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’yi gastronomi alanında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edebilmek için çok ciddi hazırlıkları bulunduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde UNESCO Türkiye Milli Komitesi ile görüşeceğini söyledi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin UNESCO başvurusuyla ilgili hazırlıkların değerlendirildiği toplantıya başkanlık etti.

Başkanlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve Genel Sekreter Yardımcıları Serdar Öztürk ve Hamdi Elcuman ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Salih Özgöncü ve belediye bünyesinde oluşturulan UNESCO Komitesi üyelerinin katıldığı toplantıda çalışmalarla ilgili brifing alan Başkan Büyükkılıç, UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olabilmek için ciddi hazırlıklar yaptıklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, “Erciyes’imizin eteğinde tarihten kültüre lezzetler diyarı diye tanımlanacak yegane şehirlerden biri olan Kayserimizden seslenmek istiyoruz. Kayserimizi hak ettiği alana taşımak amacıyla gastronomi alanında yapacağımız çalışmalarla kayak merkezimizi, kültürel mirasımızı destekleyecek önemli adımlar atma yolunda çalışmalar yapıyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli