DOLAR 32,6859 0.61%
EURO 35,4009 0.47%
ALTIN 2.511,401,10
BITCOIN 20392511,18%
Kayseri
16°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Ülkemizde 371 Bin Kaçak Göçmen Yakalandı

Ülkemizde 371 Bin Kaçak Göçmen Yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında kaçak göçmen sayısın ifade etti. Bakan Soylu açıklamalarında 371 bin olduğunu ifade ederek bunun Avrupa'ya anlatılmaya çalışıldığını vurguladı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:10
Ülkemizde 371 Bin Kaçak Göçmen Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelde düzenlenen İl Göç İdaresi Müdürleri değerlendirme toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. Bakan Soylu açıklamalarında 2017 yılında 175 bin olan kaçak göçmen yakalamalarının 2018’de 268 bin olduğunu ifade ederek bu yıl 371 olduğunu vurguladı. Bu konu hakkında Bakan Soylu açıklamalarında “Bu yıl hali hazırdaki yakalama 371 bin oldu. Bunu Avrupa anlatmaya çalışıyorum ama anlamıyor. Nato kafa, nato mermer, anlamak istemiyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Avrupa'nın tamamında 1 milyon Suriyelinin olmadığını ifade eden Bakan Soylu “Biz 81 bin göçmeni, bulunduğu ülkelere geri gönderdik. Dünyanın böyle bir rakamı yok. Bu büyük bir operasyon” dedi.” dedi.

Bakan Soylu açıklamalarında düzensiz göçün katlanacağını ve yıl sonunda 400 bini aşması beklendiğini ifade etti.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'NUN AÇIKLAMALARI

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

 

Dünyanın bu konuda üç maymunu oynadığını belirten Soylu, “Ama bizim elimizle ama göçün kendi dengeleriyle beraber mutlaka bu meseleyle temas etmek ve çare aramak zorunda kalacaktır. Her ülkenin mücadelesinin mutlaka bir sınırı olacaktır.

Türkiye’nin bu konuda çalışan bütün kolluk birimleri, zaten kapasitesinin en üst sınırında çalışmaktadır. Görülen o ki düzensiz göç bu gidişle katlanacaktır. Yıl sonu beklentimiz 400 bini aşması yönünde.

Türkiye’nin bu işe ayırdığı kolluk birimlerinin kapasitesini ikiye katlaması mümkün değildir. Dolayısıyla burada batılı muhataplarımızın, artık bu misafirlerine ilişkin birtakım sorumlulukları üstlenmesi gerektiğini ifade etmek isterim.

Misafir teriminden belki pek hoşlanmıyorlar ama sonuçta bu insanlar onlara gidiyor, ifademiz pek de yanlış sayılmaz.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.