DOLAR 32,3685 0.15%
EURO 34,9713 -0.31%
ALTIN 2.324,110,21
BITCOIN 22760110,52%
Kayseri
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Anket Sonuçları Açıklandı ! İşte Babacan ve Davutoğlu’nun Oy Oranı

Anket Sonuçları Açıklandı ! İşte Babacan ve Davutoğlu’nun Oy Oranı

Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kuracakları partiyle alacakları oy oranı merak konusu olmuştu. Bu durum hakkında AK Parti tarafından anket yaptırıldı. Anket sonuçları açıklandı. İşte yeni partinin alacağı oy oranı...

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:06
Anket Sonuçları Açıklandı ! İşte Babacan ve Davutoğlu’nun Oy Oranı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 2019 bitmeden, kuracakları partilerinin tabelalarını asması beklentiler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında iki ismin parti kuruluşunu ertelemek zorunda kalacağı yorumları yapılıyor.

AK Parti'de de yeni partiler yakından izleniyor. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda ilk kez Babacan ve Davutoğlu'nun kuracağı partilerin oy oranını yaptırılan kamuoyu anketiyle ölçüldü. Araştırmada, katılımcılara “Davutoğlu'nun partisine oy verir misiniz?” ya da “Babacan'ın partisine oy verir misiniz” yerine doğrudan “Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

İŞTE OY ORANLARI

AK Parti tarafından gerçekleşrtirilen anket sonuçları açıklandı. Bu anket sonuçlarına göre Babacan'ın partisine oy vereceklerin oranı yüzde 0,7, Davutoğlu'na oy vereceklerin oranı ise yüzde 0,3 olarak belirtildi.

Kulislerdeki yorumlarda ise Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti tabanından, Babacan'ın ise AK Parti'nin yanı sıra daha geniş bir siyasi yelpazeden destek göreceği değerlendirmesi yapılıyor.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.