DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20699821,19%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ukrayna İçişleri’nden ‘Çernobil’ uyarısı!

Ukrayna İçişleri’nden ‘Çernobil’ uyarısı!

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Rus güçlerinin dün Ukrayna’daki Çernobil Nükleer Güç Santrali’nin yer aldığı alanı kontrolü altına aldığını açıkladı. Ukrayna İçişleri'nden 'çernobil' uyarısı yapıldı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:32
Ukrayna İçişleri’nden ‘Çernobil’ uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ruslar dün  Ukrayna'nın Herson bölgesini ele geçirdiklerini duyurmuştu. Ukrayna, Çernobil Nükleer Santrali'nin kontrolünü kaybettiğini açıkladı.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’nın Pripyat kentinde yer alan Çernobil Nükleer Güç Santrali’nin bulunduğu alanı tamamen kontrolleri altına aldıklarını söyledi. Santralde, radyasyon seviyesinin normal düzeyde olduğunu belirtti.

Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanı Herashchenko'nun danışmanı Anton Herashchenko, çatışmaların nükleer atık depolarına zarar verebileceğini ve bu durumda Avrupa'yı radyoaktif bulutun kaplayabileceğini belirterek endişe yarattı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ÇOK ÖNEMLİ ÇERNOBİL UYARISI

Ukrayna İçişleri Bakanı Herashchenko'nun danışmanı, Çernobil bölgesindeki çatışmaların nükleer atık depolarına zarar verebileceğini ve bu durumda Avrupa'yı Belarus'u ve Ukrayna'yı radyoaktif bulutun kaplayabileceğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.