DOLAR 32,1942 0.04%
EURO 34,9713 -0.07%
ALTIN 2.516,140,24
BITCOIN 22615124,44%
Kayseri
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

UCLG TOPLANTISI YAPILDI

Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Başkanlık Toplantısı’na katıldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 18:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Altay, video konferans üzerinden gerçekleştirilen toplantıda konuşmasına hayatını kaybeden UCLG eski başkanlarından ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Kadir Topbaş’a Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Başkan Altay, “Kadir Topbaş’ın hem ülkemize hem de UCLG’ye çok büyük emekleri oldu. Rabbim mekanını cennet eylesin.” dedi.

2020 yılının herkesin hayatında önemli değişiklikler ortaya koyduğu çok zor bir yıl olduğunu ifade eden Başkan Altay, her şeye rağmen bu zorluğun şehirler için yeni öğretiler, yeni kazanımlar ve şehirler için yeni bir yol haritası çizmeleri gerektiğini anlatan bir yıl olduğunu belirtti.

MERKEZİ HÜKÜMETLE VE BÖLGESEL YÖNETİMLERLE İŞBİRLİĞİNİ MUTLAKA ARTIRMALIYIZ

Yerel yöneticilerin merkezi hükümetle ve bölgesel yönetimlerle işbirliklerini mutlaka artırmak gerektiğine dikkat çeken Başkan Altay, “Şehirlerimizde yaşayan insanların özellikle sağlık gibi kamu hizmetlerine erişimini sorunsuz bir şekilde sağlamamız gerektiğini pandemi süreci hepimize öğretmiş oldu. Ayrıca bu yıl hepimiz normalde hayatını devam ettiren insanların yoksullukla tanıştıklarını ve herkesin çok büyük bir sosyal desteğe ihtiyacı olduğuna şahitlik ettik. Yerel yönetimler olarak da merkezi yönetimlerle işbirliği içerisinde bu insanların pandemi sürecinde gelirlerinin artırılması ve asgari yaşam standartlarının sağlanması için birçok sosyal yardım desteğinde bulunduk.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.