DOLAR 32,2661 -0.05%
EURO 34,9489 0.33%
ALTIN 2.435,700,46
BITCOIN 1982355-2,44%
Kayseri
15°

AZ BULUTLU

20:17

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Twitter’dan Flaş Karar! Konum Özelliği Kapatılıyor

Twitter’dan Flaş Karar! Konum Özelliği Kapatılıyor

Sosyal paylaşım ve mesajlaşma uygulaması Twitter veri sızdırma hakkında basına yansıyan gelişmeler sonrasında kullanıcılara ait ayrıntılı konum bilgilerini paylaşmaya olanak sağlayan özelliği kapatıyor... Peki Twitter yeni özelliği kullanıcılara nasıl yansıyacak? İşte detaylar...

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:26
Twitter’dan Flaş Karar! Konum Özelliği Kapatılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Twitter kullanıcıları konum etiketiyle paylaşımlar yapabiliyordu ancak bunun önüne geçildi. Kullanıcıların koordinatlarına kadar ayrıntılı şekilde konum bilgilerinin paylaşılmasına olanak sağlayan Twitter özelliği kaldırılıyor.

Twitter'ın konum özelliğinin neden kaldırıldığı ise kullanıcılar tarafından beklenen ilgiyi görmemesi olarak nitelendirildi. Ancak Twitter iOS uygulamasını kullanan kişilerin konum bilgilerini yanlışlıkla iş ortaklarıyla paylaştığını bildirmişti.

Bu veri sızdırma olayı sonrasında aynı olayın tekrar yaşanmaması adına şirketin konum özelliğini kapatmaya gideceği ifade edildi.

TWiTTER'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Twitter'dan yapılan açıklamada ise;

“Ayrıntılı konum’ özelliğini çoğu kişi kullanmadığı için ve biz de Tweet atma deneyimini basitleştirmek istediğimiz için bu özelliği kaldırıyoruz.

Güncellenen kamera özelliğini kullanarak tweet atarken ayrıntılı konum özelliğini kullanabileceksiniz.” ifadeleri yer aldı.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.