DOLAR 32,4901 0.08%
EURO 34,9386 0.43%
ALTIN 2.429,86-0,34
BITCOIN 2025702-2,53%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Türkiye Yüzyılının Kahramanları Demokrasi Yürüyüşü

Türkiye Yüzyılının Kahramanları Demokrasi Yürüyüşü

ABONE OL
Temmuz 17, 2023 07:59
Türkiye Yüzyılının Kahramanları Demokrasi Yürüyüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile birlikte, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ‘15 Temmuz Türkiye Yüzyılının Kahramanları Demokrasi Yürüyüşü’ ile ‘Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları Programı’na katıldı.

Kahraman Türk askerinin üniforması arkasına saklanarak hain bir darbe girişimine kalkışan FETÖ mensubu hainlerin karşısında bir milletin bayrağına ve vatanına sahip çıkarak destan yazdığı 15 Temmuz’un 7’nci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de çeşitli programlar ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde ‘15 Temmuz Türkiye Yüzyılının Kahramanları Demokrasi Yürüyüşü’ ve Türkiye’nin en büyük meydanlarından biri olan, 15 Temmuz 2016’da yüzbinlerin doldurduğu Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları Programı’ düzenlendi.

İlk olarak Başkan Büyükkılıç il protokolü ve vatandaşlarla birlikte Kartal Şehitliği’nde başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sonra eren 15 Temmuz Türkiye Yüzyılının Kahramanları Demokrasi Yürüyüşü’ne katıldı.

Yürüyüşten sona ermesiyle ‘Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları Programı’ 15 Temmuz Cumartesi saat 20.00’de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Eminay’ın gönülleri mest eden Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, İl Müftüsü Yusuf Akkuş şehitler için dua etti.

Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiği program Başkan Büyükkılıç ve Bakan Özhaseki’nin yanı sıra Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Vedat Öncel, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, rektörler, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, müdürler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“SELAM OLSUN, KÜBRA DOĞANAYLARA, CENNET YİĞİTLERE VE ÖMER HALİSDEMİRLERE”

Programda Kayserililere hitap eden Başkan Büyükkılıç, o kahramanlık destanının üzerinden 7 yıl geçtiğini belirterek, “7 yıl önce bu meydanda, vatanına, bayrağına, devletine, Kur’an-ı’na sahip çıkan, vatan ve millet sevdalısı yiğit hemşehrilerim; selam olsun, bayrağım diyenlere. Selam olsun, vatanım diyenlere. Selam olsun, meydanlara koşanlara. Selam olsun, hainlere siper olan yüreklere. Selam olsun, anadan, yardan, serden geçenlere. Selam olsun, evladını vatana hediye eden annelere. Selam olsun, korku nedir bilmeden ölüme koşanlara. Selam olsun, Kübra Doğanaylara, Cennet Yiğitlere ve Ömer Halisdemirlere. 7 yıl geçti, o hain darbe girişiminin üzerinden. Acıların, ayrılıkların, verdiğimiz şehitlerin, tek yürek olmanın, asırlara mührünü vurmuş yüce bir millet olmanın, tüm dünyaya örnek olmanın, kısacası Türkiye olmanın, o kahramanlık destanının üzerinden tam 7 yıl geçti” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.