DOLAR 32,3783 -0.32%
EURO 34,7149 -0.29%
ALTIN 2.395,23-1,12
BITCOIN 18668180,52%
Kayseri
16°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Türkiye’nin Suriyelilere Avrupa kapılarını açma kararı sonrası Suriyeliler harekete geçti!
  • Haber Yeni Gündem
  • Gündem
  • Türkiye’nin Suriyelilere Avrupa kapılarını açma kararı sonrası Suriyeliler harekete geçti!

Türkiye’nin Suriyelilere Avrupa kapılarını açma kararı sonrası Suriyeliler harekete geçti!

Türkiye dün gece 5 milyondan fazla Suriyelinin kara ve deniz yoluyla Avrupa’ya gitmeleri için tüm kapıları açma kararı aldı. Karar sonrasında başta Suriyeliler olmak üzere bazı göçmenler, Avrupa’ya gidebilmek için Edirne, İzmir ve Çanakkale’ye akın etmeye başladılar…

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:29
Türkiye’nin Suriyelilere Avrupa kapılarını açma kararı sonrası Suriyeliler harekete geçti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dün Suriye’de toplam 33 şehit vermesinin ardından Ankara’da düzenlenen Güvenlik Toplantısı sonrasında, Türkiye’de bulunan 5 milyondan fazla Suriyelilere Batıya giden tüm yolları sonuna kadar açtığını duyurmuştu. Reuters bu haber kaynağını ‘’ Türk yetkililerinden alınan bilgilere göre İdlib'den gelmesi muhtemel yeni göç dalgasının kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçmesine engel olunmayacak. Türk yetkili, alınan kararla ilgili sahil güvenlik ve sınır güvenliği ekiplerine gerekli talimatların verildiğini söyledi’’ diyerek manşetine taşıdı.

Türkiye’nin göçmenlere Avrupa sınır kapılarını açma kararı ardından, birçok Suriyeli Avrupa şehirlerine gitmek için harekete geçti.

GÖÇMENLER SINIRA YÜRÜDÜ

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında rejim kuvvetleri tarafından yapılan Türk silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hava saldırısının ardından Türkiye'nin muhtemel yeni mülteci baskısını taşıyamayacağı ifade edildi. Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde karar aldığı haberlerinin ardından Edirne'de göçmen hareketliliği yaşanmaya başladı.

Edirne'ye gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, haberin duyulmasının ardından gece yarısı Yunanistan'a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçti.

Sırtlarına çantalarını alan göçmenler, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak yürüyüşlerini sürdürüyor.

Aralarında Suriye, İran, Irak, Fas, Pakistanlıların da bulunduğu göçmenler, İdlib'deki saldırının ardından kendi aralarında haberleşerek Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye geldiklerini söyledi.

Ayrıca, pek çok düzensiz göçmen taksilerle, otobüslerle Edirne'ye gelmeye başladı.

İZMİR'DE MÜLTECi HAREKETLİLİĞİ

İzmir’in Dikili ilçesi sahil sitelerinde bir araya gelen 160 mülteci aldıkları botların plaja gelmesini bekliyor. Buradan botlara binecek olan mülteciler Yunanistan’a gitmek için yola çıkacak.

Yunanistan’a geçiş yapmak için bekleyen grup adına açıklama yapın Suriye uyruklu Halit Sait, kendi aralarında para toplayarak bot aldıklarını ve Yunanistan’a geçiş yapmak için beklediklerini söyledi.

GÖÇMENLER ÇANAKKALE'DE SAHİLLERE GELMEYE BAŞLADI

Türkiye'nin düzensiz göçmenlerin Avrupa'ya geçişine engel olmayacağı yönündeki haberler üzerine, bazı düzensiz göçmenler Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki sahillere geldi.

Yunanistan'ın Midilli adasına geçmek isteyen göçmenler Yeşil Liman, Babakale ve Kadırga Koyu gibi noktalarda toplanmaya başladı.

Midilli adasına geçişte sık kullanılan bu noktalardaki göçmenler geçiş için hazırlık yapıyor.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.