DOLAR 32,3180 -0.11%
EURO 34,8160 -0.05%
ALTIN 2.404,240,47
BITCOIN 20751761,17%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Türkiye’de de denenen koronavirüs aşısında yan etki görüldü!

Türkiye'de de denenen koronavirüs aşısında yan etki görüldü! Aşı denemeleri askıya alındı!

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde Mart ayından beri görülmeye başlanan ve her geçen gün etkisini arttıran koronavirüs salgınında aşı çalışmaları tüm hızla devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde de ülkemizde de denenen Çin koronavirüs aşısı olan CoronaVac aşısında yan etki görüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Brezilyalı yetkililer yan etkinin 29 Ekim tarihinde görüldüğün ve bu sebeple aşı denemelerinin askıya alındığını belirtti.

Çin'de çalışmalara devam edilen koronavirüs aşısında kötü haber geldi. Ülkemizde de uygulanan CoronaVac aşısı Brezilya'da yan etkiye sebep oldu. Ciddi bir yan etki görülmesi üzerine Brezilya'da aşı çalışmaları ikinci bir karara kadar durduruldu.

TEDİRGİN EDEN HABER

Brezilyalı yetkililer 29 Ekim tarihinde uygulanan koronavirüs aşısında ciddi yan etkinin görüldüğünü duyurdu. Konuyla ilgili tedirgin eden haber ülkemizde de korkuyla karşılandı. Aşı sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda Endonezya'da da denenmişti.

YAN ETKİNİN NE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Brezilyalı yetkililer tarafından yapılan açıklama sonrasında koronavirüs aşısının neden olduğu yan etki merak konusu oldu. Ancak koronavirüs aşısı yan etkisi henüz net olarak açıklanmadı. Konuyla ilgili yetkililer bugün Türkiye saati ile saat 17.00'de basın toplantısı düzenleneceği belirtildi.

BAŞKA AŞILAR DA ASKIYA ALINMIŞTI

Dünyada yeni görülen ve henüz tam bir tedavi yönteminin bulunmadığı koronavirüs salgınında üretilen aşılar için deneme çalışmaları devam ediyor. Daha önce de koronavirüs aşısı çalışmaları sırasında çalışmalar bir süreliğine askıya alınabiliyor.

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.