DOLAR 32,4383 -0.2%
EURO 34,8862 0.01%
ALTIN 2.421,46-0,03
BITCOIN 1882149-4,19%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Türkiye’de corona virüsü salgınında korkulan oldu!

Türkiye’de corona virüsü salgınında korkulan oldu!

Türkiye'de corona virüsü salgının yayılmasını önlemek için ilk vaka tespit edilmesinin ardından insanların evlerinde durulması istense de sokağa çıkma yasağı ya da kısıtlamalar getirilmediği için bir çok insan büyükşehirlerden Anadolu'ya yolculuk yaptı. Yapılan yolculuklardan dolayı corona virüsü büyükşehirlerden Anadolu'da bulunan illere, ilçelere, kasabalara ve köylere yayıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu corona virüsü salgınında insanların seyahat etmesinden dolayı korkulanın olduğunu açıkladı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:58
Türkiye’de corona virüsü salgınında korkulan oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüsü Türkiye'de tespit edilmesinin ardından ülke geneline yayılmasından korkuluyordu.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada corona virüsünün Türkiye’de büyükşehirlerden taşraya gidenlerin yaydığını açıklayarak  corona virüsü yaymasında korkulanın olduğunu açıkladı.

BİR YERE GİTMEYİN

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, “Başlangıçta yurt dışından gelenler tehlike oluşturuyordu. Devamında İstanbul’dan taşraya gidenler virüsü yaymaya başladı” ifadelerini kullanarak “İstanbullulara kentten ayrılmamaları yönünde çağrı yaptık. Bir yere gitmeyin, olduğunuz yerde kalın” dedi.

İSTANBUL'U TUTAMIYORUZ

“Toplu taşımada yüzde 90’ların üzerinde bir azalma olduğunu” açıklayan Bakan Soylu'nun yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da İstanbul’u “evde tutamadıklarını” aktararak, “Anadolu’da büyük ölçüde sağlanıyor ama İstanbul’u tutamıyoruz. İstanbul’u görüyorsunuz” demişti.

Türkiye’de koronavirüs nedeniyle şimdiye kadar 131 kişi hayatını kaybederken, 9 bin 217 kişinin hastalandığını duyuruldu. Ancak virüs taşıyan kişilerin hangi illerde olduğu resmi makamlarca açıklanmıyor.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.