DOLAR 32,3912 -0.11%
EURO 34,5988 -0.62%
ALTIN 2.388,89-1,88
BITCOIN 1915090-6,22%
Kayseri
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Türkiye Belediyeler Birliği

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Birlik Başkanları İstişare Toplantısı için Konya’da bulunan belediye başkanları, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti. Başkanlar; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’ni, Avrupa’nın en büyük Tropikal Kelebek Bahçesi’ni, tarihi Bedesteni, Mevlana Türbesi’ni ve Büyükşehir Belediyesi Konya Panorama Müzesi’ni, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı kentsel yenileme alanını inceleyerek İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’ndeki sema programına katıldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Birlik Başkanları İstişare Toplantısı için Konya’da bulunan belediye başkanları, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti.

Başkanlar; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’ni, Avrupa’nın en büyük Tropikal Kelebek Bahçesi’ni, tarihi Bedesteni, Mevlana Türbesi’ni ve Büyükşehir Belediyesi Konya Panorama Müzesi’ni, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı kentsel yenileme alanını inceleyerek İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’ndeki sema programına katıldı.

KONYA MEDENİYETLER ŞEHRİ

TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Konya’yı daha önce de gezdiğini, Konya’nın şehirciliğini ve özel projelerini gördüğünü ifade etti. Tropikal Kelebek Bahçesi’nin çok güzel ve çok otantik bir proje olduğunu vurgulayan Şahin, “Biz de burayı görünce Gaziantep’teki hayvanat bahçemizin içine buranın bir minyatürünü yaptık. Tabi buranın büyüklüğü, güzelliği çok farklı. Konya çok özel bir şehir. Hz. Mevlana’nın şehri. Hakikaten medeniyetler şehri. Uğur Başkanımı ufkundan, vizyonundan, ekibinden dolayı tebrik ediyorum. Konya zaten yerel kalkınmada hep öncülük yapmış bir şehir. Başkanımla birlikte bu sürdürülebilirliği sağlıyor. İyi örnekler güzel bir şekilde devam ediyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.