DOLAR 32,3050 -0.62%
EURO 34,6918 -0.47%
ALTIN 2.413,88-0,35
BITCOIN 1872711-4,06%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Türbesi’ndeki Kubbe-i Hadra restorasyon çalışmaları

Konya’nın simgesi olan Mevlana Türbesi’ndeki Kubbe-i Hadra’da tarihinde 8’inci kez yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında yeni çiniler Konya protokolünün katılımı ile monte edildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 22:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Restorasyon çalışmaları devam eden Hz. Mevlana Türbesi’nin yeşil kubbesine asıl rengi olan turkuaz çiniler yerleştirildi.

Çinilerin yerleştirilmesi öncesinde düzenlenen programda konuşan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, restorasyon çalışmalarında yeni bir aşamaya geçildiğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kontrolünde sürdürülen çalışmanın hayırla sonlanmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

HZ. MEVLANA’YA HİZMET ETMEK HER İNSANA NASİP OLMAZ

Kubbe-i Hadra’nın restorasyon projesinin masraflarını karşılayan hayırsever iş adamı Ali Akkanat, “2011-2012 yıllarında Mevlana Türbesi’nin çatısını ve içerisini restore ettirmiştim. Sadece Kubbe-i Hadra kalmıştı. Bana burayı da yapmayı nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum. Çünkü Hz. Mevlana’ya hizmet etmek her insana nasip olmaz. Buraya hizmet eden herkes çok şanslı. Çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, eskilerin “Şerefü’l-mekân bi’l-mekîn” sözünü hatırlatarak, “Mekanın şerefi içindekilerden gelir. Sadece Konya’ya değil, tüm ülkemize şeref veren Hz. Mevlana’nın huzurundayız. Osmanlı döneminde beş defa, Cumhuriyet döneminde de iki defa değişen çinileri bugün 8’inci defa değiştireceğiz. Sayın iş adamımıza, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize kadar sahip çıkan tüm hâzirûna hürmetlerimizi arz ediyoruz.” dedi.

BU LÜTUF BİZE NASİP OLDU

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.