DOLAR 32,3600 -0.44%
EURO 34,8175 -0.18%
ALTIN 2.410,27-0,50
BITCOIN 1857615-4,61%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
TTB’den flaş açıklama!

TTB’den flaş açıklama!

Koronavirüs salgını etkisini her geçen gün daha da fazla bir şekilde hissettiriyor. Vaka ve ölüm sayılarının gittikçe artması, vatandaşları tedirgin etmeye başladı. İnternet üzerinden salgının ne zaman biteceğine dair araştırmalar yapılıyor. ‘Koronavirüs salgını ne zaman bitecek?’ sorusuna Türk Tabipler Birliği Başkanı, Prof. Dr. Sinan Adıyaman’dan cevap geldi. Prof. Adıyaman, salgının 9 ila 11 hafta arasında etkisini kaybedeceğini açıkladı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:08
TTB’den flaş açıklama!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TTB Merkez Konseyi Başkanı Adıyaman, koronavirüs salgınıyla ilgili bir takım değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların normal hayatlarına 9 haftalık bir süreç sonrasında dönebileceklerini öngördü.

İKİNCİ TESTTE DE NEGATİF ÇIKABİLİYOR

Başkan Adıyaman, yapmış olduğu açıklamada, virüsün teste karşı duyarlılığın yüzde 55 – 60 arasında olduğunu ve bu sebeple testlerin tekrarlandığını ifade etti. Adıyaman, açıklamasında “Koronavirüs testin duyarlılığı yüzde 55-60, yani yüzde 40 oranında 45 oranında yalancı negatif verebiliyor. Virüs varken de negatif verebiliyor. Onun için zaten tekrarlanıyor bunlar, hatta ikinci testte de bazen negatif gelebiliyor. Dolayısıyla bunlar hesaplanırken en azından klinik olarak Kovid tedavisi yapılan ve radyolojik olarak biz de tomografi kullanımı çok sağlıklı değildir ama burada işe yaradı. Çok kullanılıyor. Test negatif gelmesine rağmen Kovid tanısı almış hastaların da ilave edilmesi hasta sayısını artıracaktır“

HAYATI YAVAŞLATMAK GEREKİYOR

Salgının yayılmasını önlemek için 65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Ancak Adıyaman, yasağın stratejik olarak uygulanması gerektiğini ve baskılama yönteminin ele alınması gerektiğini, “Bir yandan siz 65 yaş üstünü ve 20 yaş altını sokağa çıkma yasağı veriyorsunuz, sonra bir gün bir genelgeyle 18-20 yaş arası çalışanları tekstil ve tarımda çalışan, inşaatta çalışanları çıkabilir diyorsunuz. Baskılama yöntemi yapılması lazım artık. Bir strateji olarak bunun uygulanması lazım. Onun için de hayatı birazcık yavaşlatmak gerekiyor. Siz hem insanlara dışarı çıkmayın derseniz hem de milyonlarca İstanbullu ya da Türkiye'nin dört bir yanından milyonlarca insan, 18-20 yaş arası genç ya da 20-65 yaş arası olan orta yaşlı insanlar dışarı çıkıp çalışırlarsa bu salgını önlemeniz mümkün değil” sözleriyle açıkladı.

11 HAFTAYA KADAR UZAYABİLİR

Adıyaman, normal hayata dönmenin 11 haftaya kadar uzayabileceğini ifade etti. Salgının tam olarak ne zamana biteceği sorusunun cevaplanmasında bilgi eksiliğinin olduğunu açıklayan Adıyaman, açıklamasında şunları kaydetti:

“İlk defa bir Koronavirüs pandemisiyle karşılaşıyor insanlık. Dolayısıyla tam nasıl bir virüsün nasıl bir yol izleyeceğini tam bilemiyorlar. Burada bilgi eksikliği var. Onun için diğerlerinden farklı olabilir. Normal şartlar altında yaz ayına gelirken sönümlenirdi, ufak tefek şeyler kalırdı ama bunu bilemiyorlar onun için de bizim arkadaşlarımız bunun 9 haftaya hatta 11 haftaya kadar uzayabileceğini söylüyorlar. Bunu zaman gösterecek”

 

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.