DOLAR 32,5150 0.22%
EURO 34,9621 0.48%
ALTIN 2.431,72-0,27
BITCOIN 2056319-0,59%
Kayseri
25°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Tarımsal Araştırma Entitüsü İle Ortak İş Birliği Protokolü

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir arasında iklim değişikliği ve kuraklıkla mücadele kapsamında tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla ortak iş birliği protokolü imzalandı

ABONE OL
Eylül 25, 2022 06:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği, kuraklıkla mücadele, biyoçeşitlilik ve hayvancılık konularında milli ve yerli kaynakların etkin kullanımına yönelik Kayseri özelinde araştırma, geliştirme ve eğitim faaliyetlerinin birlikte yürütülmesini sağlamak amacıyla Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Entitüsü ile ortak iş birliği protokolü imzaladı. Ortak iş birliği protokolü kapsamında, kuraklığa dayanıklı yerli ve milli tohumların çoğaltılması ve ekiminin yaygınlaştırılması, gacer buğdayının tescillenmesi ve ekiminin yaygınlaştırılması, kara buğday tohumunun çoğaltılması ve ekiminin yaygınlaştırılması, koyun ıslah projelerinin uygulanması ve Yahyalı araştırma istasyonuna kapalı sulama tesisi yapılması gibi birlikte çalışma planlanıyor. Başkanlık makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Biyoçeşitlilik açısından ülkemizde tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla hem araştırma hem eğitim hem de üretme bağlamında Tarım Bakanlığı’mıza direkt bağlı olan Bahri Dağdaş Enstitümüz bu konuda adeta etkin ve güven veren bir enstitümüz” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.